söndag 30 december 2012

Ingen arbetslöshet, inga vikarier? Hur tänkte dem där?

Så då var det den 30:e december 2012 och jorden är kvar, vi lever och mår. Vissa sämre och vissa bättre. En vanlig söndag med andra ord.
Hostan vill inte ge med sig och jag är med snorig än igår. Kan berätta att de är rätt irriterande att det inte blir lite bättre då jag ska jobba imorgon. Läste ett inlägg på fb där en bekant skriver att hon är sjuk, men ändå jobbar för det finns inga vikarier. Visst är det lustigt egentligen? Det finns ingen arbetslöshet (eller den har minskat drastiskt), flera står utan jobb, knackar och vill in på marknaden. Det finns inga vikarier att få tag på, inga arbetslösa, men en massa människor som står och tittar in genom rutan som skiljer oss åt.
Konstigt det där... Så istället får man gå in på övertid. Har man tur så blir det kval övertid vilket ger mer pengar.
Och vad händer då med personalen som hela tiden måste gå på övertid och kval övertid? Blir ju utarbetade förståss. Sjuka. Blir man virussjuk under tiden man är utarbetad tar det längre tid att blir frisk, vilket innebär att de måste ta in en vikarie. Allt det här kostar pengar. Hur tänkte dem där? Först betala denna person för kvalövertid för det finns inga vikarier. Så blir denna person sjuk och det blir en rätt lång sjukdomstid. De tar in en vikarie för denna, för nu måste de ha en! Och så betalar de både sjuklön + lön till vikarien. Hade det inte varit lindrigast att hitta vikarie från första början och sluppit allt det här?

Men vad vet en enkel människa som jag. Inget förmodar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar