fredag 17 januari 2014

Mitt tips för denna vecka!

Ja, här ska jag då tipsa om nåt som har med film att göra. Jag kommer inte att tipsa om nån film, inte heller om en skådespelare/skådespelerska och inte heller om nån speciell regissör.
Mitt tips gällande film är följande:
När du ska se film, detta gäller hemmavid i soffan. Släck ner i hemmet, ha lite ljus tända, eller en mindre lampa och duka upp med nåt gott. Gör det till en mysig hemmakväll där du och barnen, du och din älskade, du och vännen, har en stund där du/ni kopplar av och släpper alla tankar på vardagen. Verkligen gå in i filmtittande och förlora sig bort i en fantasi av något slag, är lugnande för många tankar. En hjärna som alltid går i spinn, som alltid innehåller en drös tankar blir och är förmodligen mycket stressad. Om man gör filmtittandet som en viktigt del till avkoppling, då blir det så också. Allt för många sätter sig för att se på en film, men har tankarna någon annanstans. Datorn på sidan om och kollar facebook, spelar lite på mobilen eller surrar om än det ena och än det andra. Dessa personer kopplar inte av. Kanske kroppsmässigt, men i dagens samhälle är det lika viktigt att koppla av med hjärnan.
En film kräver inte att du måste koncentrera dig, eller fokusera på det sätt du möjligen behöver vid studier och jobb. En film kräver inte att du är vaken. Så i soffan, där hemma, kudde och filt/täcke är nästan ett måste. Och somnar du, så somnar du. Filmen finns kvar!


Lev och må alla underbara och se en film i helgen. Koppla av och tillåt er släppa allt som har med jobb och vardag att göra! Det finns kvar, vare sig ni vill eller inte. Själv ska jag jobba natt och inte göra ett dugg på hemmafronten under helgen.

Tjingeling!


Kommer i fortsättningen att skippa siffrorna på utmaningen då det följer dagarna. Med andra ord så är det ju 17 idag och ja, ni förstår att detta är nr 17. För att se att detta tillhör utmaningen finns denna länk i varje inläggUtmaningen finns här http://liie.se/     Och det är där som denna utmaning finns att hämta, även se vilka som är med och gå in och läsa deras inlägg för dagen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar