tisdag 4 februari 2014

Tankar om människor som rotar i mitt badrumsskåp!

Hahaha! Jag måste skratta lite här.. dagens fråga är: vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten? 

Jaa.. vad ska jag säga? Det är väl nästan oundvikligt? De flesta människor rotar väl nån gång i sitt liv i en annans badrumsskåp? Sedan jag blev vuxen gör jag det inte. Enda jag skulle kunna leta nåt i, är väl systrarnas, kanske. Men nog tror jag att jag frågar om jag behöver en binda, eller topz. (eller nåt annat) Känns märkligt att rota i skåp som inte är mina.. MEN, jag har gjort det. Som ung. Och när man är yngre tror jag det är mer vanligt också. De flesta är troligen mer nyfikna i ung ålder och har man rotat då, så gör man det kanske inte då man blir äldre. Nu vet jag att det låter som att jag tror att bara yngre människor gör sådant, men riktigt så är det inte. För jag vet att äldre gör det också!

Men vad jag tycker? Inget särskilt egentligen. Visst kan jag väl tycka att om man behöver nåt kan man väl fråga? Vill man titta för att man är nyfiken, ja men titta då om det är så intressant! Har då bara tandborstar, parfymer, deosar, nån salva, handsprit i gelform... tja.. det är väl det. Och i ett annat skåp finns det "hårmedel" så som spray och skum, i ett tredje ligger det bindor, tamponger, trosskydd och annat "extra" så som tandkräm, nya tandborstar, rakblad... sådant man behöver, men aldrig har hemma då det tar slut. Väldigt intressant va?
I grund å botten så handlar ju snokandet om ett nyfiket beteende och det tycker jag väl inte är nåt att skämmas över. Om man är nyfiken får man veta. Går ju att fråga också så får man veta i och för sig... Värre är väl om folk skulle gå å rota i sovrummet bland kläderna. För det skulle jag inte gilla! Men badrum och kök har jag inget emot. Har inget att dölja, har inget som är privat och intimt. (sovrummet anser jag vara mitt/vårt privata och intima rum. Dit går man bara om man tillhör familjen och efter en förfrågan. Har till och med svårt att visa sovrummet för andra då vi visar vad vi gjort i hemmet sen vi flytta hit....)

Fast, jag har ju en till åsikt om rotande i badrumsskåp. Så där lite typiskt mig så kommer det ofta ett " å andra sida..."  Mitt hem är mitt privata, min privata sfär där allt innehåll är mitt (och familjens förstås). Att någon annan ska rota bland mina saker, som är mina privata, är inte särskilt trevligt. Och respektlöst. Min anledning till att jag inte "rotar runt"/tittar i andras badrumsskåp, är just för att jag finner det respektlöst. Jag har ingen som helst anledning till att göra nåt sånt.

Där har ni två åsikter kring rotandet i badrumsskåp hos andra människor. Då är frågan: vilken tycker jag egentligen? Jag tycker både och helt enkelt. Det är respektlöst och till viss del kränkande av vårt privata liv, men i det stora hela bryr jag mig inte för att vi inte har nåt dolt eller något vi känner att ingen ska behöva se. Kan väl tycka att ska vi ha hemligheter behöver vi väl inte gömma dem i ett badrumsskåp?
Är det någon som säger: har du en binda jag kan få låna? Eller var står tandkrämen? (för att nån har sovit över och behöver) Har du nåt hårspray jag kan låna? Då berättar jag vilket skåp det är och säger: "rota runt tills du hittar nåt!"
Sen är väl det lite att: det man inte vet, mår man inte dåligt av? Det är säkert många som rotat runt i våra badrumsskåp, men jag har ingen aning om vilka det är. Och inte heller vill jag lägga tanke och energi på att fundera på vem som kan ha gjort det.
Det här är en dubbel tanke, jag vet. Men som vanligt har jag en tendens att kunna se det från två olika håll.


(bild lånad från google)
Se där!!Utmaningen finns här http://liie.se/

2 kommentarer:

 1. Men vet du jag håller lite med dig faktiskt. Tycker det är ohyfsat att kolla bakom stängda dörrar som badrumsskåp mm men om någon gör det kommer de inte hitta något privat så ja, spela roll egentligen. Fast ändå gillar jag det inte. Du ser kan inte bestämma mig heller :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt! Då är jag inte ensam ;-P
   Nä, men skämt å sido. Det är ju respektlöst och meningslöst. Vill man låna nåt, eller behöver nåt är det ju bara å fråga. Svårare är det inte... Samtidigt som jag tycker att det inte finns nåt att se så då bryr jag mig inte. Värre vore det om nån rota igenom mina kläder. Hurvas!

   Radera