lördag 1 februari 2014

Hissar och Dissar om sociala medier

Lördag och dax för Hiss och Diss om sociala medier. Vet inte om jag ska lista dem som är bra och dåliga, eller bara allmänt. Men eftersom jag inte är med i så många medier tänker jag att det blir allmänt, alltså vad som är bra och vad som är är dåligt. Denna gången blir det 4 av varje.

Hiss:
* Kontakt med omvärlden, exempelvis med släkt och vänner som bor långt borta.
* Tidsfördriv när man har tråkigt eller bara vill slappa en stund.
* Informationskälla (som på facebook där det kan komma upp nyheter och annat från företag man gillar)
* För mig är det roligt att skriva, som här på bloggen. Skriva av mig tankar och funderingar, svamla lite och nu även syssla med denna utmaning.


Diss:
* Ibland, eller ofta, kan det bli lite väl mycket information om sådant som inte har betydelse.
* Det är "time consuming" och kan ibland uppta så mycket tid att det istället stressar för att man hela tiden känner ett måste att kolla ex. facebook. Detta kan ju i sin tur påverka det verkligen livet i en negativ riktning.
* Ibland kan jag känna att jag råkat "avslöja" för mycket till omvärlden genom mitt skrivande.
* Uppdateringar och inlägg kan misstolkas som i sin tur skapar onödiga diskussioner och ibland på bekostnad av de relationer man har.

Hur man än vänder och vrider på det här med sociala medier, så kan vi nog alla komma överens om att vad man tycker är individuellt. Medan en del delar med sig av mycket, kan en del vara nästintill osynliga. En del blir så effektiva på sociala medier att de till slut blir offentliga personer, skapa företag och bli författare. Om man tycker det är värt sin egen tid att sitta på sociala medier, då gör man det. Vill man inte ta del av dem, då struntar man i det. Svårare än så är det inte.Utmaningen finns här http://liie.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar