torsdag 20 februari 2014

Behöver inte ens tänka efter: trummor så klart! (jag vet.. bilden stämmer inte riktigt överens.)

Dagens fråga lyder: om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?

Jag började spela piano för lärare då jag var 8 år gammal och spelade 3 år för att sen sluta då jag gick i femman. Anledningen var läraren vi hade då. Sedan spelade jag sista året på högstadiet för att läraren där liksom bönade och bad mig. Han tyckte inte att jag skulle släppa spelandet bara för att en lärare inte var intressant nog. Så det jag gjorde. I övrigt har jag klinkat på pianot hela mitt liv som jag har bott hemma hos min pappa.
Och jo, jag skulle vilja vara grym på piano också, men trummor är nåt speciellt! Har sedan ungdomen då jag var runt 13-14 år, varit fascinerad av trummor (och trummisar). Är det fortfarande. Lars Ulrich, trummisen i Metallica var väl den person som fick upp mina ögon. Än idag tycker jag om hans spel med trummorna. Jag vet att det finns många fler som är bättre och mer imponerande, men jag är inte ute efter hur "snabbt" man kan spela. Inte heller att man kan göra 48 trumvirvlar blandat med annat och snurra på trumpinnarna och allt sådant.. Nä. Jag tycker om musiken, eller rättare sagt melodierna, som Lars Ulrich spelar på sina trummor. (har några andra favoriter också, men ej nödvändigt att räkna upp då det handlar om instrument denna gång) Lyssna bara på det här.... http://www.youtube.com/watch?v=1QP-SIW6iKY    Mums! Men å andra sidan hade ju inte låten vart bra öht om inte hela bandet var med.. Gitarrspelet av Kirk Hammet är inte fy skam det heller ;-)

Sen har jag faktiskt två andra instrument jag hade velat kunna och det är kontrabas och saxofon. Absolut saxofon! Vilket underbart instrument. Kan inte så mycket om saxofonspelare och har eg. inte lyssnat nånting på just saxofon, men vet en som jag tycker var bra och är kanske en av tidernas bästa. John Coltrane.. Ni kan lyssna på honom här:
http://www.youtube.com/watch?v=-DMNbVY2J90&list=AL94UKMTqg-9D7Hne7WOgl8AdAJRXcSj2g


(bild från google)
Söt va? :-D


Utmaningen finns här http://liie.se/1 kommentar: