onsdag 27 mars 2013

Är det någon som kan förklara?

Det här händer varje vår. Jag blir nedstämd, ofta på mindre bra humör, orkar inget och vill helst av allt bara vara ifred med täcket över huvudet. Samtidigt snurrar tankar på allt som "måste göras". Ni vet, städa upp i huset = vårstäda, tvätta upp vinterkläder för att lägga undan och så ska ju även gården numera städas upp. Man "ska" vara glad, lycklig, känna sig nykär, ha en massa ork... Men jag blir inte så. Förstår att det jag har är en form av "vårdepp". Alltså en årstidsrelaterad depression. Vanligare än vad man tror och händer många av oss. Men varför? Är det för allt överväldigande ljus? Kanske för alla "måsten"? Är det för att man vart låg en hel årstid och inte orkar riktigt med all energi som kommer med våren?

Så många frågor och så lite svar. Jag blir då bara snurrig. Nu har jag inte tänkt att lägga mig under täcket resten av våren och vill absolut inte vara osocial. Jag hoppas att ni som är mina nära och kära förstår att det inte är så jag menar. Det är mera en känsla jag får. Varje vår... Samtidigt så känner jag mig stundvis rätt glad ändå och vill gärna vara social. Udda!

Idag gick jag på en promenad med jycken. En rask sådan på ca 40 minuter. Efteråt plockade jag skit. Mmm.. jätteskoj. Det tinar fram nu så att säga. Och helt slut. Energin är helt borta och jag funderar på hur i h-vete jag ska klara av att städa och dona här resten av dagen? Nån mer som känner i igen sig? 

Tjingeling på er!

1 kommentar:

  1. o ja det känner jag igen, jag har alltid en lite depp period på sen hösten och så en längre på våren och det är precis som du säger man vill vara med kompisar och så vill man hinna så mycket men orken, ja den finns helt enkelt inte....
    Stor påsk kram till dig <3

    SvaraRadera