onsdag 2 april 2014

Vårstädningens vara eller icke vara?

Dagens inlägg på temat våren handlar om vårstädning och tja... jag brukar vårstäda, lite grann. Det jag gör är att ta sådant som det var ett tag sedan, så som bakom spisen och torka fönster. Men det här med att dra fram varje grej för att torka i varje skåp och varje låda, det gör jag inte. Istället har jag bestämt mig för att ta sådant vid behov, eller då jag känner för det. Sen rensar jag givetvis undan vinterkläderna och tvättar upp dessa och plockar bort skor som inte längre behövs.
Dammtorka lite mer noggrant gör jag faktiskt mer än en gång per år, så om jag får ett riktigt städil nu på våren så kommer jag göra det med.
I år har vi även rensat ut ur källaren och har en stor hög ute på gården som ska få en tripp till sista vilan. Det var riktigt skönt att få bort allt det där!


Det här med vårstäda är ju på både gott och ont. Det blir fräscht och det känns lite som "ut med det gamla och in med det nya". Vinterns damm tas bort, mörka färger byts till ljusa, blommor och växter rätar ut på sig, sträcker sig upp mot solens strålar. Ja, det blir riktigt fint. Nackdelen är att för min del blir det stressigt. En stress som jag annars har, men som blir intensiv. Stress och jäkt över att få det vårfint precis som alla andra. Dessutom är det ju så att vardagen stannar ju inte upp bara för att våren kommer i antågande. Nä, den knatar ju på som vanligt. Därför bestämde jag mig för några år sedan för att lugna ner mig med vårstädning. För mycket av den "stora" städningen kan jag göra när helst jag vill för ingen ser den ändå. Jag har bytt till lite ljusare färger och nästa vecka då jag är ledig tänker jag göra lite extra nytta. Inte som vårstädning, utan för att jag ser att det behövs.

Lev å må alla underbara! Och ta vara på dessa fantastiska vårdagar <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar