torsdag 10 april 2014

Dem borde skämmas! Trångsynta människor....

Det finns en drös program där dolda talanger får visa upp vad dem kan. Exempel på dessa är America got talent, X-factor i olika länder, Talang här i Sverige... ja, ni vet nog. Lite titt som tätt kommer det dem här personerna som vid första anblick, vid första intrycket verkar lite "menlösa". Sådana där som inte är uppenbara.
Finns många exempel  så som Susan Boyle, Paul Pott, Charlotte & Jonathan. Vid alla dessa uppträdanden har det varit himlande ögon, misstro och ibland kommentarer som inte kanske är dem snällaste med dolda budskap. Jag blir lika irriterad varje gång! Arg till och med. Varför dömer man "boken efter dess omslag" och tror att de inget kan? Är människan fortfarande så enormt trångsynt? Och varje gång öppnar de här fantastiska personerna sina munnar och ut kommer en underbar sång som får en att häpna. De lustiga är att efter alla dessa år, med alla dessa människor som blivit dömda på förhand, så är domarna i programmen fortfarande lika... ja, inte elaka, men narrande?

Detta klipp är från höstas https://www.youtube.com/watch?v=8z145Kc2B7E och denna 14-åriga tjej får utstå samma skit som övriga.. Jag kan då rakt inte förstå varför. Men det finns en positiv del: för första gången är det en domare som faktiskt ber om ursäkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar