måndag 17 juni 2013

När det är pojkar som utsätts heter det tydligen nåt annat...

"Hade sex med sin kompis mamma -" .... "12-årig pojke fick barn med äldre kvinna". "Ung pojke fick barn med 36-årig kvinna".
Ursäkta?? Det heter inte att en 12-åring som vid sextillfället var 11 har sex. Och det heter inte att en 12-åring  får barn heller. Han är utsatt för pedofili! Hade detta handlat om en 12-årig flicka så hade det aldrig varit sådana där meningar och rubriker. Ingen hade ens tänkt tanken på att skriva, uttala sig eller sagt dessa ord i en mening. Visst, det är andra lagar tydligen på Nya Zeeland där det här inträffade, men jag upprörs över ordvalen i tidningen. Jag kan nästa vara 100% säker på att det ändå skulle ha stått annorlunda om det varit en flicka som blivit utsatt för dessa övergrepp. 
Varför är det så? Varför har småpojkar "sex" och flickor blir utsatta för sexuella övergrepp? Det är väl lika? För visst är det så att en liten pojke på 11,12 år inte heller riktigt kan bestämma vad som är bra för han eller inte. En liten pojke kan omöjligen förstå vad det där handlar om. Lika mycket som en ficka inte kan det. Och kvinnan där då! Men suck för fan! Hur kan man ha samlag med sin sons vän och sedan dessutom välja att behålla barnet som blir till? Hur tänkte hon där? Nä, förresten.. hon tänkte inte alls.

Sådant här upprör och jag hoppas att denna kvinna får må dåligt resten av hennes liv. Hon är inte värd ett barn till och inte heller den son hon redan hade. Stackars barn....:-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar