söndag 9 juni 2013

Bröllop så det står härliga till!

Hade en riktigt bra dag igår! Sov länge och kände mig nästan utvilad då jag klev upp. Efter ett par timmar kom syrran och fixade håret mitt och det blev jättebra. Tyvärr har jag för tillfället ingen bild, men ska be hon skicka dem åt mig så kan jag visa sen. Hon lockade med plattången och fick till det precis som jag tänkte.
Iväg vid 14.30 till kyrkan här i Öjebyn för vigsel mellan våra två kära vänner Anette och Magnus. Har ingen bild därifrån eftersom jag filmade intåget. Vi for ca 10 minuter efter intåget eftersom jag och Niclas skulle öppna upp och göra fördrinkarna. Så nästan direkt efter ja-sägandet och löftena bar det av ut till Svensbyn där festen skulle hållas.

Igår var vi där och ställde i ordning, dukade och gjorde fint. De hade bestämt sig för att norrland skulle möta skottland, så färgtemat gick i gult och grönt. Kan säga att jag matchade rätt bra! Dukningen och borden fick typ "teman", alla olika för att göra det hela mer fantasifullt och intressant. Jag berömmer Anette med vänner som kommit på detta! Själv var jag med och färdigställde det till ett mycket fint resultat.


Det här var första bordet inne i logen där festen hölls. Det var dekorerat med bilder från Skottland som Anette och Magnus har tagit, samt ljus. Det här blev kallat för "stenbordet". Det är två stora skålar med flytljus och i den första är det fyllt med stenar, samt stenar på bordet. Mycket läckert!

Och det här blev "ljusbordet". Höga stakar med kronljus. Här satt jag och Niclas tillsammans med flera andra mycket trevliga personer :-)


 Ena sidan av honörsbordet. Mysigt och vackert dekorerat med ljus, stenar och typ, murgröna (?). Naturligt och vackert!När vi hade blivit klara med allt så kom det övriga gästerna eftersom och en stund senare kommer det vackra brudparet!
Vi drack goda fördrinkar och paret, ja de drack champagne så klart! Medan vi socialiserade och väntade på middagen, som förövrigt var supergod!, gick brudparet iväg för att ta lite bilder. Dagen hade ju börjat med regn, regn och lite mer regn. När de kom på plats strålade solen ikapp för att sedan övergå i hagel/regnskur utan dess like under middagen... Men det är kanske som de säger att regn betyder lycka i äktenskapet? 

Efter middagen, som bestod av tre rätter, begav vi oss alla in i huvudbyggnaden för kaffe och tårta. Givetvis skar brudparet tillsammans och smakade tillsammans!

Och sen satte festen igång! Tyvärr har jag inte tagit mycket kort, utan valde att filma bröllopsvalsen, en mysigt dans till låten "marry me". Rann en liten tår eller två  ;-D 
Vi var väl hemma runt 1-2 tiden inatt och efter att ha "lagt mig i" med iordningsställande, städandet och röjandet, var jag något trött och mör! Haha... Men vilken skojig e.m och kväll! Skratt, levande musik, god mat, gott att dricka, härliga människor och ett fantastiskt brudpar <3

Avslutar med en sen nattbild på en trött och sliten, men en glad jag ;-)

Ett stort grattis igen till de lyckliga tu, Anette och Magnus! Stor kram till er bägge!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar