söndag 22 januari 2012

Skulle så gärna vilja ha en hund till!

Jag tror de flesta vet vid det här laget att jag tycker mycket om hundar, av alla de slag eller kanske raser. Har ju mitt "lilla" charmtroll sedan tidigare som nu i mars blir hela 5 år gammal. Han är ju som gammal nu. Tänkte att det skulle vara skoj att få göra nåt med hunden, typ träna sök, spår eller nåt sånt. Min Smokis är ju inte den mest lätta att träna med, svår att motivera och han tappar intresset sjukt fort! Såå... därför är han en liten kelgris, en familjehund som bara hänger med. En vovvsing som får ut mig på raska långpromenader.
Visst, jag har börjat försöka få han till att dra lite grann, å jag har tänkt åka lite skidor med han. Men jag har ju sååå dålig kondis och ork! Haha! Snarare jag som behöver träna.
Där stannar det. Han vill inte mer och är inte ett dugg intresserad då matte försöker göra nåt kul.

Eftersom min ork har blivit betydligt bättre och jag känner att energin har börjat återvända, så skulle jag så gärna vilja göra nåt med hund. Träna nåt aktivt och, ja.. ni vet.
Fick ett förslag för en tid sedan om att bli fodervärd utan papper. Jo, det lät konstigt, men det finns en förklaring till det! Åt en väns Springer spaniel. Meningen var att vi skulle få hjälp med träning och vi skulle bara vara en familj som stöder upp motionen, träningen och ett hem, så att säga. Orkar inte förklara så mycket mer. Men det blev inget av det. Synd tycker jag. För jag skulle jättegärna vilja! Och så just det där att vi inte skulle äga hunden. Lagom stor, energisk och lättlärd. Så roligt!

Sen så har jag ju, som jag ofta gör, kikat på blocket. Sett en drös av hundar jag skulle tänka mig. Tänk, bara tänk.... Vill så gärna ha en kompis till Smoke, nån som jag kan träna med. En lättlärd hund som är villig att jobba helt enkelt.

Hundar jag tittat på är vissa blandraser, collie, golden, cavalier.... Finns så många. Nåja. Får väl fortsätta drömma mig bort.

Ta hand om varandra!

1 kommentar: