söndag 1 januari 2012

Mitt 2011

Tycker väl att det kan vara dax för att sammanfatta 2011... ett helt år. Jisses, hur ska jag klara det då? Jag som knappt kommer ihåg vad som hände förra veckan?? Haha!

Tror jag delar upp i kategorier... typ: arbete, hälsa, familj. Nåt mycket mer finns inte. Lever ju ett sådant spännande liv. Eller så inte.

Ok.
Arbete:
Har jobbat hela året på avdelningen jag gjorde min slutpraktik på. I februari fick jag långvik fram till augusti och sedan fram till sista januari i år. Alltså 2012.
Trivs fortfarande som fisken i vattnet och märker från vecka till vecka att jag alltid lär mig något nytt. Antingen "tränas" det på färdigheter som redan finns, eller så kommer nåt helt nytt. Tycker det är både spännande och riktigt roligt! Tänk att jag skulle tycka somatiken är så rolig? Började ju faktiskt utbildningen till sjuksköterska för att jobba inom psykiatrin, men man ska aldrig "snöa in" på ett och samma spår. Plötsligt finner man att det finns annat intressant också.

Hälsa:
Som alla numer vet så blev jag diagnostiserad med fibromyalgi i januari. Med orden: " Men, diagnosen kan komma att förändras inom ett par år, så du vet". Har haft ett tungt år med värk, sömnlöshet, ingen djupsömn, känsla av håglöshet, hopplöshet... Ständigt ofantligt trött och ständigt en "jagande" känsla i kroppen. Inte skoj alls.
Vändningen har dock kommit iform av en mycket envis vilja ifrån mig. Började i slutet av sommaren, närmare bestämt i augusti att gå antingen en mycket lång promenad i stadigt tempo, eller en kortare promenad i väldigt raskt tempo,varje dag. Jag har trots trötthet och smärtor tagit mig ut på promenader, oavsett väder. Någon enstaka dag har jag hoppat över, men då har jag antingen varit mycket dålig, eller så har jag helt enkelt inte hunnit. Nu i december kom andra vändningen för mig. Samtidigt som vi köpte en healt care rygg/tipbräda åt Niclas började jag med kosttillskott. Tack vare säljaren. Än så länge verkar det som att det verkligen fungerar. Min sömn har förbättras, är inte lika trött på dagarna och värken något bättre. Har inte längre enorma smärtor som jag emellanåt kan få. Så, jag hoppas att första delen av år 2012 visar att dessa tillskott verkligen fungerar!

Familj:
Här knatar det på som vanligt tror jag. Pojkarna växer då det knakar, går sin skola och är alldeles så där underbara som dem alltid vart! Humor, glädje och enorm aptit på livet kännetecknar dem båda!
Niclas han kämpar på. Tar det jobb som kommer till han. Eller med andra ord: jobbar som en galning under sommarhalvåret och lite mindre under detta halvår. Han har även gjort största delen av förändringarna här hemma. Byggt altan, fixat till gården, gjort ny bro med trapp, plattsättning. Givetvis med hjälp från andra och det ska ni ha stort tack för!
Lillan då? Ja. Vet ej om jag har nämnt det förut, men vi misstänker någon form av diagnos på lillan. Under 2011 har vi haft regelbundna samtal med skolan och nu i höst kom vi till beslutet att en basutredning skall göras. Det innebär att man gör olika delas som sedan ges till psykolog som sedan bedömer om det ev kan finnas en diagnos och en utredning  för att fastställa denna behövs. Än så länge har vi haft kuratorssamtalet och nu när skolan börjar ska vi träffa skolsköterskan för ett medicinskt utlåtande. Så vi får se hur 2012 blir för framför allt mitt lilla hjärta!


Så där ja. En sammanfattning!
Ha det bäst alla underbara!

2 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Hittade hit av en slump =) och läste lite sen insåg jag ju att det är ju duuuu...gamla grannen från saxofongatan *hehe*

  Skall läsa runt lite till här men hoppas att ni mår okej allihopa - ser ju ovan att du fått samma diagnos som jag (fibromyalgi)

  Kan också tänka mig att både grabbarna och Flisan vuxit och är stora, såg någonstans om Smoke också som blivit äldre - åren går fort...

  Jaja, nu skall jag läsa lite mera här...ha det gott, gamla grannen Mia (med dotter)

  (hottisenmin@live.se)

  SvaraRadera
 2. ops...såg att jag skrivit fel e-post *sorry*
  (hottisenmin@hotmail.com)

  SvaraRadera