torsdag 21 februari 2013

Sopa först framför din egen dörr och se till att inte kasta sten i glashus!

Var på väg att uttrycka mig lite halvdumt idag, eller eg. är det helt ok och säkerligen vettigt också, men tyvärr  finns det de som inte kan ta uppriktighet och erkänna att de inte är perfekta.
Jag är inte perfekt. På långa vägar är jag inte det och kommer aldrig bli det heller. Tycker att det är helt ok för man kan ändra sig. Inte i lika med som att "vända kappan efter vinden", utan snarare byta åsikt och ändra tankegång då annan fakta läggs framför en.

Det här med att tjejer pratar skit, eller tycks veta ett och annat om sina vänner med f*tta, är inte ovanligt. Men tror ni verkligen att tjejer är ensamma om att snacka en massa? Ooooh nej! Det gör faktiskt de personer som har snopp också. Jag lovar. Det är ett mänskligt beteende, tydligen. Sedan vad man gör med infon och hur man uttrycker sig, är upp till var och en. Och ställs man sedan inför ett påstående, som man kanske eller kanske inte har sagt, då tycker jag väl att ett hyfsat beteende är väl att kunna säga om det är sant eller inte. Eller? Vissa saker kanske man inte vill säga direkt ut till sin väninna med f*tta för att vara snäll. För att det sårar mer än vad hjälper... Det vet ju alla, att en med f*tta inte kan ta kritik. Sen finns det skitsnack och så finns det skitsnack.

Men att påstå att man inte gör på det viset, då säger jag: "kasta inte sten i glashus"... Eller nåt sånt. För visst passar det in? Jag har än idag aldrig varit med om att jag har pratat med nån, oavsett kön, som inte har haft nåt att säga om nån annan. Aldrig. Om jag tycker det är fel? Nej det tycker jag inte. Givetvis handlar det ju om vad som sägs och det handlar ju lite om man kan stå för det också. Men snacka skit, skvallra och ha sig, det hör nog oss alla till mer eller mindre.

Så nästa gång du anmärker på hur andra snackar skit om nån, ta en första titt på dig själv och sopa rent framför din egen dörr.1 kommentar:

  1. Håller med dig helt och fullt ut :) Alla kan snacka skit, och ALLA får höra skitsnack.. Skillnaden är bara vad man gör av de man får höra, om man väljer att sprida vidare och är intresserad av att lyssna ännu mer och suga åt sig.. Eller väljer att ignorera strunt och fokusera på det bra :) Om du hänger med?

    Killar kan vara lika duktiga på att snacka skit och minst lika fulla av skit som tjejerna, så att sätta karlar på pedistal och påstå att de är bättre är enbart bullshit. Skitsnack är inte könsbestämt, det sitter på ens personlighet, och det kan man ändra. Beteenden går alltid att förändra :)

    Kram på dig!

    SvaraRadera