måndag 18 juli 2011

Början på vårt nya soldäck

Det mesta av vårt husfix för nu i sommar har dragit ut på tiden lite. Men igår så fortsatte det! Enda tråkiga med det hela var att våra plattor inte kunde läggas. Anledningen är att vi tydligen har överdrivit vår lutning lite. Så idag har jag beställt 1,5 ton stenmjöl. Ännu mera för att rätta till lutningen lite. Som tur är får vi hjälp av en god vän till Niclas som jobbar som stenläggare. Bättre kan det inte bli!

Däremot så kom bygget av nya altanen på taket igång, eller soldäcket om man vill kalla det så. Kommer bli super!

Det som nu är gjort är grunden, eller ramen för själva soldäcket. Det här är åt vänster från balkongen sett.


Det här är till höger från balkongdörren.


Så här är det fastskruvat i husväggen.



Snacka om utsikt vi har! Det bästa är att solen går upp långt till vänster och håller sig där fram till e.m. Härligt! Och så se det här då man sitter med sin kaffekopp. Eller varför inte en paraplydrink? Jo jag vet. Just nu ser det ju inte skoj ut med tanke på den mulna dagen... Men annars så!



Och nu riktar jag ett stort tack till alla som var här och hjälpte till igår: Pappa, brorsan och Peder var på taket. Annelie tog över marktjänsten här hemma då jag for på jobbet. Det värmer mitt hjärta att vi har så underbara människor i vår närhet! Och så ett tack till Patrik givetvis som var här och påbörjade arbetet med plattsättningen och som kommer att fortsätta det så fort stenmjölet är här. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar