söndag 29 juli 2012

Två gjorda, två "to-go"

Idag är sista dagen av de två första veckorna på semestern. Hängde ni med? ;-)  Kan väl inte klaga på hur jag haft det, men i ärlighetens namn skulle jag ha velat fara nånstans... Typ där det är sol och varmt. Och bara jag och Niclas. Vi behöver egentid, bara vara med varandra och må gott.
Tanken är att nästa vecka fara med husvagnen, bara jag och Niclas under tiden vi är barnlediga. Men som det ser ut nu är det ett frågetecken då det verkar bli regn från och med nu och två veckor framåt. Vi ska som vanligt till Moskosel så att Niclas kan fiska av älven/älvarna. Jag ska givetvis fiska jag med förståss! Haha! Låter som att det är bara för Niclas skull vi far, men så är inte fallet!

Trots regn och rusk i omgångar har vi lyckats göra klart staketet upp på altanen. Yeey för oss! Och som vanligt riktar jag ett stort tack till Peder som kom och hjälpte till att sätta delarna på plats :-) Det blev superfint!


Det som inte är med här är överliggarna, de plankor som ligger på toppen så att säga. men annars så. Visst blev det snyggt? Det som fattas, men är svårt att få tag i är stolphattar, eller stolplock om man så vill. Det är det som ska vara överst på stolparna för att förhindra vatteninträngning. Ska ta nya bilder och lägga ut sen.

Ljudböcker är en ny passion. Har hunnit lyssna på flera stycken och den ena bättre än den andra. Vilket utmärkt sätt att "läsa" på. Jag som har haft problem med synen ett tag tycker ju det här är riktigt bra! Saknar dock att kunna hoppa lite i texten utan att missa nåt. Med en ljudbok går inte det...  Dock kan jag städa, måla och göra annat under tiden jag lyssnar :-)

Nu är det som sagt två veckor kvar av semestern och jag funderar på vad vi ska göra. Den här veckan har vi barnen och tanken är att Niclas ska ta husvagn och pojkarna nu i veckan. Men som sagt det återstår att se då det tydligen ska regna. Massor! Till helgen är vi barnlediga. Kanske ska vi ta en liten invigningsfest för att staketet är klart? :-) Kanske med lite kräftor? 
Och sen så vill jag då fara med Niclas i vilket fall som helst... Några dagar iaf. Vi behöver ju inte vara en hel vecka om det ska regna.

Nåja. Lite funderingar och sånt...
Förresten, kolla in vilket vackert tack jag fick av Annelie och Peder för att jag ställde upp som "barnvakt" :



Emelie gav mig den och så en stor kram <3 Den är hög! Och jag hoppas att jag den här gången kan ge en underbar orkidé ett långt liv... Haha! Undrar om syrran vet om att jag inte är duktig på just orkidéer..? Hm... Nåja. Den lever så länge den lever! 

Nä, nu ska jag sluta svamla... Blir mest svammel nu för tiden då jag ska skriva nåt. Tankarna flyter ihop och huvudet är mer grötigt än vanligt. Kan det bero på ledigheten? 

Ha det bäst!
Tjingeling!






onsdag 25 juli 2012

Håller med... sämsta sommaren...

Ärligt. Jag tror inte jag har vart med om en sån värdelös sommar som det här. Det regnar, är kallt och så fort solen visar sig envisas molnen med att komma och skymma den. Och med det här hoppas jag verkligen att höst och vinter blir bra då. Jag menar det kan väl inte komma så mycket mer nederbörd va?
Det är lite lustigt ändå. Förra veckan, onsdag tror jag det var, sken solen och vi riggade upp för att måla alla staketdelar. När vi kollade upp vädret på typ tre olika "vädersajter" så sa dem regn, i massor under torsdagen. Så vi riggade upp inomhus. I vårt vardagsrum. Tror ni det regnade? Haha! Å inte det... Nä då. Uppehåll hela dagen och framåt kvällen var det riktigt fint ute. Se där ja...
Igår hade dem sagt (skrivit) att det skulle vara sol och uppehåll hela dagen. Och vi riggade upp ute igen. Luktar mindre inne så satt säga. Tror ni det var uppehåll och sol hela dagen igår? Kan säga så här: vi slapp vattna gräsmattan iaf.
På tal om gräsmattan så kommer den bli riktigt fin! Kanske är det tur i oturen att det inte är det bästa vädret i sommar. Gräsfröna klarar sig rätt bra då det inte är stekande hett och när det kommer den ena regnskuren efter den andra. Så nu är det som grönt där ute! Riktigt trevligt är det att nåt vi gör/har gjort faktiskt har gått smidigt, utan krusiduller. En massa jobb, ja, men det gått bra.

Nä. Nu ska jag ta och fortsätta lyssna på ljudbok. Har ett kök som behöver skrubbas i väntan på solen tittar fram igen och målningen kan fortsätta.
Ha det bäst!
Tjingeling!

måndag 23 juli 2012

Dag ett på andra veckan

Nu har jag då gått in i andra veckan semester och det känns helt ok! Trodde att jag skulle börja klättra på väggarna vid den här tiden, men jag njuter faktiskt. Dessutom har det inte vart så pjåkigt väder ändå. Lite kallt, så där kyligt som det blir på sensommaren och början av hösten, men klart godkänt.
Jag ska idag göra sånt där som inte är så skoj. Såg att vädret skulle bli jättebra imorgon, med sol och värme *hoppas*!! Så det blir att rensa lite, eller jag menar mycket! Det är nu på tiden att göra det lite finare på vissa ställen. Kommer ta en stund, men i slutändan kommer det kännas bra.
Men jag ska inte bara rensa och städa. Näää... utan jag tänker göra annat också idag. Dessutom ska jag förena nytta med nöje, lyssna ljudbok samtidigt som rensandet. Det har blivit min nya "drog". Ljudböcker. Men kravet är att den som läser ska ha en röst som är behaglig. Får inte stressa fram och inte heller vara långsam.
Dax att börja!
Ha en underbar måndag :-)

Tjingeling!

fredag 20 juli 2012

Fick värsta suget jue!!

Niclas sitter och spelar den ena 80-tals låten efter den andra, blandat med tidigt 90-tal. Och jag? Jag sitter och minns min ena syrra som stod framför spegeln, sminkade sig typiskt à la 80-tal, dansade och sjöng. Givetvis gjorde jag samma lika! ;-D  Låtarna har därefter följt mig upp genom livet och varje gång dem spelas (de jag kan och känner till iaf) så spricker ansiktet upp i ett stort leende!

Jag fick en idé. Sätta ihop en rätt stor fest, gärna i en lokal, massor av 80-tals musik (bra sådan!) och så göra det till en temafest. Kläder, hår, smink... rubb och stubb! För alla som vill förståss :-) Problemet är att det är ett projekt utan dess like och att bara ha fest för att ha fest är kanske inte så lockande för alla. Oftast ser man detta i samband med födelsedagar... Men varför inte är min tanke? Varför inte ha roligt bara för att?

Är det fler som är intresserade? Vore så skoj! Tänk alla godingar:
Boys, boys, boys.
I just called to say I love you.
Do you really want to hurt me.
What´s love got to do with it.
Like a prayer.
Cruel summer.
Joe le taxi.
Fame.
Sommarnatt.
Gimme gimme gimme.
Maria Magdalena.
Heaven is a place on earth.
Walk this way.
Eye of the tiger.
The final countdowm.
Girls just wanna have fun.
Rosanna.
Forever young. .....


Ja... listan kan göras milslång!!! :-D


Madonna. Hon kunde det där med stil! ;-)


torsdag 19 juli 2012

Fjärde dagen semester

Hittills är jag otroligt nöjd över gällande min efterlängtade semester. Jag har hunnit njuta av solen, uppe på taket på vår härligt stora altan, i solstolen tillsammans med en bra ljudbok och kaffe. Tog lillan och hennes kusin till badstranden, njöt än mer av solen.
Städa, tvätta, laga mat har jag gjort som vanligt. Surrat med nära å kära, vattna gräsmattan och även klippt den för första gången. Ätit gott, krama min älskade flicka. Jag har hunnit måla på det fina staket min älskade har snickrat ihop. Kommer bli fint där uppe på altanen!
Vaken till sent på natten, sovit länge och vart irriterad på flugor som väckt mig. Tur jag har semester och slipper bry mig!
Mitt mål med denna ledighet är att va vara på den. Kort och gott!

Här är början på gräsmattan. Fin va?


fredag 6 juli 2012

Många bra saker nu

Nu känner jag väl att det är rätt ok i mitt liv. Eller nä, det är bra! Vi har bytt klart fodret på jycken så nu förhoppningsvis blir det mer päls på hunden än på golvet... Håller tummarna att det är detta som krävs. Jag har beställt böcker och fått hem tre, en serie som heter Victoria Bergmans svaghet. De som läst den säger att den är riktigt bra! Och så har jag idag klickat hem två till böcker från Hammarbyserien. Yeey!! Inte hade jag en aning om att det finns 5 (?!!) böcker. Bra för mig och tror det är bra för syster yster också. Hon blidde lite fäst vid böckerna ur Hammarbyserien ;-)
Idag fick jag en ledig helg. Två lediga dagar innan det är dax för de sista 6 passen innan semetsern. Som jag längtar. Ni kan inte ana... Har bestämt att nästa söndag, efter mitt kvällspass, tänker jag hälla upp ett glas vin, sätta mig i en mysig stol på bron här ute och bara njuta! Oavsett om det är sol, regn, åska, snö eller hagel. 
Imorgon är det dragracing och jag funderar på att fara ut å kolla lite. Beror på om det är nån som följer? Eller nån som ska dit och ids ta mig med? *blink, blink* ;-) Har inte vart där på över 10 år. I ärlighetens namn kommer jag inte ihåg när jag var där sist. Sen på kvällen är det fest hos broder och hans gulliga fru. Om jag orkar tänker jag ta mig ut dit och ha lite skoj! Oavsett väder. 

Låter helt ok det här va? Nu tänker jag börja med boken Kråkflickan, den första i Victoira Bergmans svaghet. Blir intressant och se om dem här böckerna är så bra som de säger. 

Ha det bäst!
Tjingeling

torsdag 5 juli 2012

.... runt hörnet

Kvällspass, dagpass och så väntar en ledig helg! Ska bli skönt att vara ledig två dagar och bara göra så lite som möjligt. Funderar på att fara ut på dragracingen på lördag, är ju år och dar sen sist jag var där! Har jobbat i stort sett varenda gång de senaste typ 10 åren. Ärligt talat kommer jag inte ens ihåg då jag var där sist :-) Är det nån som vill följa? Eller ska dit så att jag får följa?
På kvällen är det kanske fest ute hos broder och frun hans. Dit ska jag nog också hade jag tänkt ;-) Kan vara skoj att äntligen få göra nåt annat än jobb och bara vara hemma. Det tråkiga är att Niclas jobbar hela dagen, från tidig morgon till sena kvällen. Ute på dragracingen. Men då är det tur att jag snart har semester och vi kanske kan hitta på nåt tillsammans!

Nä. Nu ska jag göra klart lillans lunch så hon får äta. Själv ska jag sitta ute i solen en liten stund, duscha och så på jobbet.

Tjingeling!

onsdag 4 juli 2012

Nu är det nära!

8 arbetspass och 11 dagar kvar till semester! Förstå att jag längtar! :-) Känner att jag behöver vila och göra annat ett tag... Har haft en rätt jobbig vår och sommar hittills med lite väl mycket värk i kroppen. Visar dagar  har det varit nära tårarna för att det maler och maler och bara är så irriterande. Värst är det då jag knappt kan gå. Då är det illa. Och givetvis blir jag arg och frustrerad sådana gånger. Det går inte att gå, knappt stå på fötterna och än mindre ta sig en löprunda. De gångerna blir jag riktigt förbannad! Jag vill så gärna träna och bli bra i kroppen, stark och smidig. Nåja, mer smidig än nu i alla fall. Haha! ;-)
Samtidigt vill jag ge mig själv lite uppmuntranden då jag faktiskt har startat upp löpträningen. Det kunde ju vart värre, inte börjat alls... Eller hur?

Nu ska jag då ta en runda med jycken, en kortis och sen vila lite. Huvudvärken kom som ett brev på posten!

Trevlig kväll önskar jag er alla
Tjingeling!