lördag 20 augusti 2011

Står jag för våld i hemmet, djursex och tycker att min barn inte bäst i världen?

Det är en vanlig lördagmorgon. Eller ska jag kanske säga ledig dag? Kaffekoppen på rumsbordet, min rumpa placerad väl i soffan och lilla laptopen i knät. Och så surfa runt på FB, så klart. (FB= facebook för er som inte förstår....)
Titt som tätt poppar det upp en status: "sätt detta på din status om du har en man som... bla bla bla" eller "du slår din kvinna och nånstans finns en man som vill ta bort din smärta.... sätt det här på din status om du är emot kvinnovåld.... " eller varför inte "det är sönernas vecka! sätt detta på din status om du har världens bästa/finaste son!" och givetvis en drös hjärtan bakom.

Visst det är jättefint. Det är tänkvärt och man får upp ögonen. Vissa saker, oftast de kuliga sakerna, väljer jag ibland att sätta på min status en liten stund. Ibland handlar det om cancer. Cancer är en hemsk sjukdom. Men det är sällan. Anledning? För mig är det självklart att jag har den perfekta mannen för mig, en underbar dotter jag älskar över allt annat. Jag avskyr djursex och våld i alla dess former och cancer vill även jag hitta ett botemedel mot. Självklart!

Å ena sidan tycker jag det är fint med sådana statusar, å andra sidan tjatigt. Helst när dem bara återkommer hela tiden. "nu är det dotterveckan" ... "nu är det sonveckan".... För mig är alla veckor för mitt barn. Oavsett.
Vet eg. inte vad jag vill ha sagt med det här. Som vanligt är jag i min egna bubbla då jag skriver tankar och det blir ett litet virrvarr. Men jag tror jag vill säga att, skriv nåt som kommer direkt från dig istället. Känns mera äkta och faktiskt är det mycket trevligare.

Tack och hej leverpastej!

1 kommentar:

  1. Å så sant! Sen är det juh som skojj att det är son-/dotter-/bästa karln-/älska din mamma, pappavecka VARJE vecka!! hahaha! Jaa... som sagt - älskar min familj varje dag.. inte bara en speciell vecka ;) Kram på dig

    SvaraRadera