måndag 20 oktober 2014

En välbehövlig paus från det "nya sociala"

Så här är det: jag har tagit en paus från facebook. Anledningen? Enkel. På senaste tiden har jag märkt att jag inte kan låta bli att gå in där,"kolla läget", skriva en status och hålla mig up to date. Till och med då jag sitter och pratar med en vän, öga mot öga, så kollar jag mobilen. Vad är felet? Det är verkligen till att vara beroende. Och som min bror skrev: varför kan man inte göra som förr? Ringa, sms:a eller bara åka förbi för att se om den man vill hälsa på är hemma?
Varför har jag och många med mig, blivit så beroende av en sida, av att ha sådan koll och få känslan av att kontrollen (eller nåt annat) liksom glider en ur händerna för att man inte kollar läget på facebook? Vad gjorde man förr? Och hur gjorde man förr?
Där är anledningen till att jag gör ett uppehåll. Kontot är kvar, jag är kvar där, men min tanke är att inte gå in där på ett tag. Har till och med loggat ut från appen på mobilen så att jag inte får några aviseringar.
Nu på morgonen kändes det lite udda att inte gå in på facebook, det första jag brukar göra. Men nu, dryga timmen efter att jag vaknat, känns det helt ok. Får se hur länge det varar och hur länge jag klarar att vara utan...

Så, jag vet att det inte är så många som läser bloggen om jag inte publicerar på fäjssidan, men jag kommer ändå att skriva nåt inlägg då och då. Kika gärna in här!

Nu tänker jag fortsätta min måndagmorgon med kaffe och nyheterna. Sedan försöka mig på att färga håret med en ny färg. Spännande! Skriver om det sen då jag har gjort det. Kanske en bild på resultatet också? Ja, det får vi se. I övrigt blir det vila och så lite som möjligt att göra idag då jag går på kvällspass 1 av 2. Har en mindre rolig period framför mig: jobba idag och imorgon. Sedan fredag till och med måndag. Ledig 3 dagar och jobbar fredag- söndag... Men efter det ledig en hel vecka. Yeey! Det lär behövas för det här känns rätt "hattigt".

En god morgon och en bra dag önskas er alla!

1 kommentar:

  1. har aldrig haft igång aviseringar, men däremot Messenger där jag har kontakt med flera som jag ej har mobilnr till, sen att det är gratis är bara bra ;) men ack så skönt med paus!!! i början var det jobbigt men nu vette tusan .... kram från stora syss <3

    SvaraRadera