onsdag 21 januari 2015

Lite av varje så här på en onsdag

Sakta men säkert blir jag bättre i axlar och nacke. Niclas har upptäck att jag har ordentliga muskelknutar, stora som femkronor. Kan meddela att det känns också! Han har masserat mig två kvällar på raken, men det är mycket kvar. Det blir oerhört spänt i nacken och till slut sprider det sig och så kommer huvudvärken. Mindre kul. Men något bättre är det och jag har slutat ta Citodon. Försöker skippa smärtstillande så långt det går och provar mig fram med alternativa lösningar/lindningar/behandlingar.
Så ikväll går jag på första nattpasset på en och en halv vecka! Har två på raken och sedan inte förrän söndag kväll. Får se hur det går det här. Jag hoppas att det inte blir värre av att jag jobbar... Får försöka göra lite "mjuka-upp-övningar" under natten så jag inte stelnar ihop.

Igår klippte jag mig då. Äntligen! Nånstans melan 25 och 30 cm togs bort + att jag klippte lugg. En ganska redig förändring och till det bättre. Är mycket nöjd! Till våren ska hon få klippa lite och så färga det också. Blir förmodligen att ljusa upp det då och göra slingor så håret kan få vara ifred under sommaren. Typ lika som jag gjort tidigare. Men den här gången blir det nog att skippa det röda... Känns konstigt.

Det här med ny hund är fortfarande på tapeten, men jag vet inte riktigt vad för sorts hund jag egentligen vill ha. Jag har då kommit fram till att det bör vara en passande familjehund som går att aktivera på lite olika sätt,gärna en större hund. Där ett tag var jag inne på en liten hund, men njae... är så van stora hundar att det på nåt sätt känns mer tryggt, eller vant om man vill det.
Hittade rottisvalpar, oreggade, på blocket fast dem har jag gett upp... Tiken var knappa 18 månader då hon blev dräktig, så nej tack. Det är att sätta valpar efter en valp, typ. Eller för de som inte vet... ungefär lika med att låta en 13 åring som precis fått mens bli gravid. Alltså, könsmogen, men inte vuxen. Sådant betackar jag mig för, verkligen.
Så småningom dyker det nog upp en ras/en hund som vi förälskar oss i och som får blir våran nya familjemedlem.

Nu tänker jag då städa lite. Har inga serier och se, det finns inget på tv och jag ids inte fara nånstans då det är så kallt ute... Ja. Städa får det bli och sen vila!
Tjingeling

fredag 16 januari 2015

Nekade sjukskrivning. Arbetsmyra? Korkad?...

Jag sjukanmälde mig förra fredagen och har varit hemma sedan lördag morgon. Skulle ha gått på igår kväll och jobbat torsdag, fredag, lördag och söndag. Fast i tisdags kände jag att det går inte att jobba helgen, måste få vila lite till. Så jag förlängde min sjukanmälan, men då visade sig att ett läkarintyg skulle krävas från och med imorgon bitti.
Sagt och gjort. Fick en läkartid som jag var på idag. Berättade om hur det började med nackspärr, hur det spred sig och hur jag nu knappt kan använda armarna på nåt sätt utan att det börjar "brinna" i axlarna, hugga i bröstryggen och krampa i ländryggen. Så där lagom. Berättade om min egenvård under den gångna veckan och att jag inte tål så många läkemedel. Han tyckte att jag skulle bli sjukskriven eftersom jag tydligen skulle behöva vila, då inget annat går och allt annat utom medicin gör jag redan. Men sjukskrivning nekade jag till.
Den självklara frågan blev: "Men hur kan jag hjälpa dig då?" Enkelt. Ett sjukintyg som skulle få mig beviljad att vara sjuk över helgen så jag kan gå på onsdag kväll igen. Tydligen är det så att hoppet verkligen är det sista som lämnar en... hehe... Såg det på han att det var ungefär det han tänkte också.
Tydligen är jag troligen inflammerad i båda kappmusklerna (axlarna) och så går det ner efter ryggen. Är otroligt spänd! Så till den milda grad att det gjorde förbannat ont då han petade på vissa ställen. Framförallt på nackrosetten och mellan skulderbladen. Musklerna sitter liksom fast på de ställen där dem tydligen inte ska sitta fast. Hoppsan.
Så ordinationen blev smärtstillande i form av Citodon (vilket är det enda starkare som jag klarar av... eller ja, jag har ju då inte provat så många), äta mer Ipren eftersom det är enda läkemedlet inom NSAID familjen jag kan äta... Och så Omeprazol som magskydd. Jag ska inte heller snåla på Citodonet de här första dagarna. Måste bryta smärtcirkeln som enligt läkaren troligen är väl tillsluten. Så, ingen alkohol och ingen bilkörning under dessa dagar... Blir liksom påverkad av Citodonet. Jo, jag vet att jag nog är lite väl känslig, men bättre vara försiktig än att orsaka nåt hemskt.
Får inte heller belasta axlarna, jag ska ta det lugnt, men inte vara inaktiv. Han tyckte väl att det troligen skulle vara svårast för mig att ta det lugnt. Nästan som att han känner mig jue! Hahaha :-P

Jag kan fortsätta med mina yogaövningar. Yeey!! Och så sa han att det kan vara bra med lite massage också, en liten stund varje kväll för att öka på blodcirkulationen. Spikmattan är ju då också en självklarhet. Så. Hopp finns om att jag ska ha brutit denna onda cirkel innan onsdag så jag kan fortsätta jobba. För den här brinnande, svidande, molande, onda värken jag har som strålar ut i armarna... den är inte skoj! Det är så illa att jag går omkring med ständig huvudvärk och sömnen blivit lidande. Nåja. Nu ska det bort och bli bra igen!

Frågan kvarstår dock: var det korkat att inte bli sjukskriven ett tag...?

onsdag 14 januari 2015

Träning och sjukskrivning

Igår var en rätt händelserik dag. Det negativa var att jag fortsatte min sjukskrivning för min onda rygg, som numer har förpassats till största delen till axlarna. Speciellt höger. Har lika hemskt i axeln som för drygt 3 år sedan då jag fick kortison... Och jag med min höga arbetsmoral tycker det här suger fett! Som ungdomarna säger. Så idag blir det att ringa hc för läkarintyg.
Två bra händelser var att Niclas har fått tills vidare anställning från 1 februari! Jag är så glad 😄
Andra är att, trots smärta i axel och ond rygg, var jag med på första träningspasset med den grupp jag nu ingår i. Passet var indoor walking, vilket innebär att man med olika motstånd använder sig av en "trampmaskin med stavar". Och i olika tempo och på lite olika sätt.  Jag kunde inte göra de moment som innebar att använda armarna då värken i axeln var påtaglig. Det i sin tur gjorde att mina ben var som kokt spaghetti! Haha! 😜 Efter passet gjorde  jag några lätta yogaövningar för att stretcha. Var nog en god idé för träningsvärken idag är minimal.
Nu gäller det att "bara" få till axlar och rygg!  Vill inte vara hemma för det...
I övrigt önskar jag er alla en riktigt bra dag!
Tjingeling

lördag 10 januari 2015

Lite märkligt va?

När Smoke fick somna in sa jag att "ingen mer hund". Men det tog inte lång tid förrän jag förstod att jag liksom inte klarar att vara utan... Så då blev frågan vad för sorts hund och svaret var just då enkelt : en som även kunde användas i fågeljakt. På blocket, under den perioden, fanns det en hel del annonser på typ fågelhundar.
Men så sa Niclas att han eg inte behöver en jakthund, så en mindre typ av hund..? Och se där! Då fanns det helt plötsligt en drös av annonser på mindre hundar. Givetvis hundar som var av intresse!
Så här före jul börja jag titta lite mer åt större hundar.  Fastän jag sagt att det aldrig mer kommer in en rottis här igen, så är det ändå en ras jag älskar! Och vad fick jag se? Jo, mycket söta rottis valpar.
Tilläggas bör att jag endast kollar norrbotten och västerbotten...
I måndags, på trettondagsafton, var det nån här och kollade huset. Alt nån som ångrade sig... Niclas var och jobbade som o.vakt och ensam var jag. När han kom hem vid 03.30 visade det sig att nån gått till och från bron. Jag har inget hört.
Så mina ord blev: "Nu spelar det ingen roll! Vi ska ha en hund och en stor en!"
Ja... och denna vecka har det hunnit komma ut fler rottis valpar och en annons om boerboel valpar (sydafrikansk mastiff) som då har avlats fram som gårds- och vakthundar.
Idag pratade jag om schäfer. Om det skulle bli en schäfer vill jag helst ha en rakryggad, svart en. Mycket tjusiga! Nu ikväll ser jag en annons om just sådana valpar.
Min tanke nu är att verkligen prata om ett par miljoner... 😜

Men visst är det kanske ett tecken på att vi borde kolla lite på en ny hund? Alltså aktivt fara å kolla?