söndag 28 juli 2013

Lyriska flickor och en glad, men trött jag

Jag tror jag gjorde två småflickors kväll igår. Var iväg på festivalen och gick för att se Robin Stjernberg och Darin. Inte så mycket folk, men tillräckligt för att det skulle bli en härlig stämning! Idag betalar jag med värk och en enorm trötthet, men det är det värt. Flickorna var lyriska!

Först ut var Robin som spelade en massa låtar.

Flickorna var givetvis längst fram, men på sidan av scenen.

De väntade på låten "you" och hann bli besvikna då han gjorde sin sista låt, tackade och gick av scenen. Då började givetvis publiken att ropa in honom och jag förklarade för flickorna att det är så här man gör. Äntligen kom han ut och fullt ös blev det! Han var riktigt duktig! Ja, givetvis sjöng han "you" ;-)

Efteråt var han den där sjyssta artisten som signerade, kramades och tog kort tillsammans med sina fans.

Först ut var Emelie, tjohalias kusin.


Felicia var så till sig så hon gav han spontant en stor kram!


Så här glad var hon <3 

När hon gick så sa han att han ville ha en kram till för han tycker tydligen om varma och hårda kramar. Tjohalia var inte ett dugg sen och så kramades dem en gång till! Lilltjejen visste inte vad hon skulle ta sig till. Haha! Sötnosen.
Måste säga att han är underbar den där Robin. Inte alla som ställer upp så där, ler, skrattar och är genuint tacksam för sina fans. Dessutom var hans uppträdande riktigt bra! Han pratade, skämtade, skrattade och sjöng. Tycker bara det är synd att det inte var fler som valde att se honom... De missade nånting bra.

Sen var det då dags för flickornas stora idol. Darin.


Under hans uppträdande hade jag två flickor som var alldeles betagna och mycket upptagna med att se, lyssna och digga!





Har massor mer kort och en drös av inspelningar!! Det var ju som mitt jobb under kvällen... spela in typ det mesta. 12 filmsnuttar blev det. Tyvärr valde Darin bort signeringen och ville inte det. Blev en besvikelse för flickorna som planerat det så väl... Det fick dock varsin t-shirt med Darin på trycket och skrek av förtjusning! Så, jag tror dem är nöjda ;-) 









onsdag 24 juli 2013

Sommar och sol, doften av kaprifol!

Så då har värmen åter kommit tillbaka och det känns fantastiskt! Behöver värmen...  Synd bara att jag ska tillbringa min tid med att jobba... känns lite bittert. Men samtidigt är det inte ovanligt med sommar och sol, värme och allt som hör till då jag jobbar. Haha.. ! Nåja. Kan ju njuta den tid jag är ledig och göra det bästa av situationen. Tur man kan vara positiv ändå!
Alla pratar mat och överallt hör jag allt gott som de ska äta. Vi? Nja... enda förslaget jag fått av min älskade karl är spaghetti och korv. Hur jävla spännande vad det då?! Är sugen på typ nästan allt utom det.
Jobbat idag och igår, ska jobba imorgon och fredag. Sen äntligen ledig två hela dagar. Ska bli skönt och säkert skoj också. Har lovat tjohalia att ta med henne på pdol lördagkväll så hon får se Robin och Darin. Gissa om hon blev glad då jag sa det :-D Tror hon längtar lite. Funderar på var man kan köpa biljetter..? Ticnet vet jag, men vill helst inte betala med kort där. Nåt ställe i stan? Ska kolla upp det så man slipper betala nästan en hundring extra vid grinden.

Nä. Nu ska jag fortsätta njuta av sommarvädret och kolla upp vad som skall förtäras.
Tjingeling på er!

måndag 22 juli 2013

Jag tror ändå att det bli bra det här!

Satt och kollade mitt schema som är kvar fram till slutet av september. Har tolv pass kvar till 9 dagars ledighet/semester. Sen efter det jobbar jag med rätt mycket ledighet. Kanske för att jag gått ner till 75% ;-) Ska bli skönt med en något lugnare höst då kroppen min redan sagt ifrån.
En ledig dag har jag idag och den ska ägnas åt lite städning både inne och ute, kanske besök hos en vän en stund, handla en massa och matlagning. Karln jobbar tydligen tolv timmars idag och lär vara mer än lovligt slut då han kommer hem. Tycker inte alls om hans jobb för tillfället då det är cyanid där han är... Nåja. Förhoppningsvis blir det bättre jobb sen.
Nä. Ut och göra lite nytta! När allt är klart kommer jag känns mig nöjd, om än det just nu är väldigt tungt att överhuvudtaget ställa mig upp från soffan. Men det blir inte gjort av att bara sitta. Bita ihop är vad som gäller.
Tjingeling på er!

söndag 21 juli 2013

Blir less mig själv...

Har arbetshelg, så det innebar kväll igår, dag idag och kväll imorgon... Vi planerade lite att fara å hälsa på ett par vänner i deras husvagn, göra nåt annat än att bara sitta här. Kommer hem, tar det lugnt, äter lite och slocknar i soffan. Brorsan kom förbi och jag..ja, inte var jag vidare social inte. Som ni förstår gick inte planen i lås. Orkar helt enkelt inte. Trött, slut... knäckt. Är förbannat less på dem här upp och nergångarna! Bra en period och sen faller jag bara... har då tagit smärtstillande nu bara för att försöka få slappna av lite. Kroppen arbetar på i 190 knyck känns det som och jag kommer inte till ro.
Nu har det gått så långt att jag tittar på andra jobb. Allt som inte är lika tungt och stressigt. Men hur lätt är det då jag har så lite erfarenhet? Och plugga vidare tror jag inte går så bra... ekonomiskt sett måste jag nog jobba samtidigt och det såg vi ju hur det gick i vintras då jag tänkt läsa diabeteskursen. Det finns två utbildningar jag skulle vilja: distrikt som vidareutbildning och sedan läsa yrkeslärare så jag kan jobba som vårdlärare. Men inte vet jag om det är så mycket mindre stressigt... kanske lättare fysiskt dock.
Så mycket jag borde och så mycket jag skulle behöva göra att bara det stressar upp mitt inre och det hemska ekorrhjulet får sig några extra spinn. Jag borde börja träna för att orka. Jag borde försöka jobba heltid för ekonomin. Jag borde gå mer promenader. Jag borde vidareutbilda mig. Jag borde, jag borde, jag borde... Det värsta är väl att det inte är någon annan som sätter dessa tankar i mitt huvud.

Ursäkta mitt klagande, men kände att det var nödvändigt att få "kräkas" lite. Bättre här än att gnälla hela tiden.

torsdag 18 juli 2013

Mysiga djur!

Min enda lediga dag på hela denna veckan och kanske inte det mest stabila vädret... Hade först tänkt att fara å bada en sväng med tjohalia och hennes kusin, men det var nog likes att vi inte gjorde det. Så fort solen gick i moln var det riktigt kallt! I mitten av juli... Tragiskt... Känns som att även denna sommar regnar bort.
Men vägrade att bara göra nytta hela dagen och tyckte att vi kunde göra nåt. Så jag cyklade med tjohalia till Grans Naturbruksgymnasium som även har en lite djurpark man kan strosa i. Får, getter, grisar, hästar, höns, kaniner... De hade chinchillor som vägra visa sig och i stora inhägnader finns det ju även kor och stora hästar.


Första delen var en bra tilltagen inhängnad för kaniner och marsviner. Fanns flera stycken, men den mest sociala var den vita albino kaninen.



Och så var det två får. Själva verkade det som. Var mest hungriga och brydde sig inte alls om att vi var där :-P


Tjohalia klappar pålle.

Den där lilla svarta var mycket social och kom genast fram för att hälsa då man kom till deras inhängnad. 


 Denna tacka väntar nog lamm... Tjock om magen och la sig vid trädet för vila. Njöt med slutna ögon då jag kliade på nosryggen. Underbar! <3


Och så smågrisar. Tror det var kanadensiska minigrisar. Denna första var väldigt trevlig, knatade fram och var nyfiken. 



Och så getterna som låg och solade. Tjusiga!



Det som är roligt är att detta är djur som går tillsammans: grisarna, fåren och getterna. De knatar omkring där tillsammans med en och är mycket trevliga! Blir nog kanske nåt mer besök där då det är rogivande och mysigt att få vara med djuren en stund. Som jag saknar att vara med mycket djur. Mamma hade massor av katter och hundar. Vi hade först grisar, höns och kaniner. Sedan hästar på gården och jag hade kanin också. Jämt har jag haft djur runtomkring mig... Skulle vilja ha en kanin, eller två, lite höns och en tupp och så minst en till hund. Hade inte Niclas vart allergisk hade jag gärna haft en katt också. Men så är det... tid och ork finns inte riktigt, så jag får nöja mig med jycken <3




tisdag 16 juli 2013

Inte vet jag.. bara ett vanligt inlägg?

16:e juli, regn och inte ett dugg varmt. Trist med sådana här somrar, men jag försöker tänka på att maj månad var väldigt varm och mycket fin! Mmm... kanske inte så mycket att hurra åt, men man kan försöka vara glad åt det lilla. Den här dagen lämpar sig alldeles ypperligt till att bara vara, mysa, se film och ta det lugnt. Sådana dagar behövs dem med. Själv ska jag då jobba, ett kvällspass. Igår var det första dagpasset på över 3,5 månad och det gick över förväntan bra. Blir mycket jobb den här veckan med 6 pass... Sen lättar det lite grann och om mindre än 4 veckor går jag på en till semestervecka. Ska bli skönt med lite ledighet så där på barnens sista sommarlovsvecka. Tanken är att vi ska försöka hitta på nåt den veckan, men frågan är vad..? Tyvärr sätter ekonomin käppar i hjulen lite så vi får försöka dra ner på lite kostnader så vi har råd :-) Men kanske en liten tripp eller två med husvagnen? Jag skulle vilja fara ner till Lycksele en sväng, en sväng till Niclas ena syrra och deras sommarställe... Skulle vilja bo på hotell en natt eller två och frossa i god mat. Mmm... underbart. Jaja. Får se vad det blir. Tänker sätta mig ner nån dag och titta över möjligheterna att få fara iväg en sväng. Det behöver inte kosta för att smaka så att säga och jag brukar vara duktig på att hitta lösningar på det mesta. Typ... ;-)

Nä. Fortsätta med att ta det lugnt och kanske fixa nå lunch. Min dotter vill gärna ha datorn för att se på film. Haha...Kanske inte konstigt att hon vill det. Vem blir inte slö och slapp av det här vädret?
Må nu gott alla underbara!
Tjingeling!


tisdag 9 juli 2013

Bara så här mitt i natten

Märks att det är sommar då jag inte skriver så mycket på bloggen. Tänker inte på att jag har den och ibland så poppar det liksom upp att jag kan skriva av mig lite då och då.
Vad har hänt sen sist då? Jobbar. Jobbar och jobbar lite till för att sedan fortsätta jobba. Som det ska vara med andra ord. Känner att det är helt ok då jag har en semestervecka i augusti också, närmare bestämt sista skollovsveckan för barnen.
Just nu är det mitt i natten och Niclas sover här brevid mig, i soffan. Han ska upp tidigt. Själv är jag vaken då jag jobbar natt imorgon, eller senare idag beroende på hur man ser det. Jobbade natten till idag, eller igår, och sov till halv 3 på e.m. Har ju inte ens vart vaken 12 timmar än! Haha! Sista nattpasset är på fredag och på måndag gör jag första dagpasset sen slutet av mars. Lite spännande är det ändå.
Var på en midnattspromenad med jycken och det var riktigt skönt. Men inte är det nån vidare värme ute... Var är den riktiga sommaren?! 10 grader och lite kall snålblåst, nästan höst jue..
Nä. Nu ska jag sluta svamla, ta mig nåt att äta och lägga mig. Jo, även om jag inte är trött ska jag göra det. Stänga av tv:n och se till att jag inte stör min karl, fast han la ju sig här frivilligt ;-) Och så ska jag läsa. Blir bra det.


Så ta hand om varandra nu! Man lever bara en gång, så vitt jag vet.
Tjingeling!