söndag 30 juni 2013

Tänk, att ibland går det ;-)

Det här med att tänka positivt ger ibland utdelning. Igår var jag lite si så där i kroppen.. Värkte lite mer än tidigare, lite mer tung och trött. Men det gav jag blanka f*n i och så for jag på kyrkmarknaden med karl´n, min flicka och hennes kusin. Cyklade dit, vandrade runt, såg på saker, flickorna och karl´n shoppade och sen cykla hem. Tur det inte är så långt. Fixade en enkel middag, vilade en liten stund, skuttade i duschen, "fixa till" mig lite och sen bar det av till en när och kär vän för vindrickande.
Vi var 4, sedan 3 brudar som surrade, skrattade, surrade, drack och skrattade lite till. Det bar sedan av till Sjöbodan för en utekväll med livmusik, dans, sjungande (läs: vrålande) och träffa en hel del människor. Orkade vara ute till typ 02.30, då for vi hemåt. Dansade, sjöng, surrade, skrattade så magen krampade och hade en mycket trevlig kväll! Idag? Ja... jag mår än så länge rätt ok och är mest bara lite loj. Det blir vila och återhämtning för att klara av mitt första nattpass som går av stapeln nu ikväll kl 21.00. Så, slut på ledigheten. Men jag har en vecka sen i augusti att se fram emot då jag har mer semester, vi har barnen här och det är dessutom deras sista sommarlovsvecka. Ska bli underbart! Fram till dess är det jobb och ta vara på den lediga tid man har.

Nu fortsätter jag med mitt vilande och så hoppas jag ni alla får en riktigt bra söndag!
Tjingeling!

lördag 29 juni 2013

Positiv v.s negativ

Är det så att det blir som vi tänker? Har du influensan och tänker positiva tankar blir du frisk då? Om du har en rygg som pajat och du tänker enbart positiva tankar, blir det bättre då?
För nåt år sedan, då jag nyligen insjuknat skrev jag ofta statusar på facebook om att jag inte hade det bra, hade ont, var trött och mycket var nog rätt negativt. Fick höra på håll att det var dem som tyckte att jag inte gjorde annat än att klaga, gnälla och vara allmänt till "besvär". Det dessa personer inte tänkte på var att jag då valde det sättet att kommunicera på, att ventilera om en sjukdom som raserade min dåvarande värld. Ett sätt att handskas med det nya. Än idag kan jag ibland skriva att det är en jobbigare dag, mer ont, eller mer trött än vanligt och då är det illa. Jag berättar nu för tiden sällan om hur det eg. kan vara. Istället försöker jag, som många vill att man som sjuk ska göra, vara positiv, glad och "strunta" i min kropp som säger nåt annat.
Det är en person, som jag inte känner, som skrev i en grupp att han gör själv det han begär att andra ska göra. Lite så är det nog för mig också. Om jag begär,vill eller frågar om någon i familjen kan städa, tvätta, diska, gå ut med hunden och allt annat som hör vardagen till, då ska jag också fixa det. Rättvist så långt det går. Så när jag begär att barnen eller karl´n ska hjälpa till, då ska även jag göra lika mycket oavsett vad min kropp och knopp säger.
Vad vill jag då säga med det här inlägget? Jo, om någon är sjuk så visar man lite empati och sen är det bra med det. Tankar hit och dit gör väldigt sällan någon skillnad. Den skillnad det gör för mig att vara, eller försöka vara, positiv, är den att jag på det sättet fixar min vardag, mitt jobb (något sånär) och klarar till stor del att vara social. Vore jag negativt inställd, hade jag i dagsläget varit del- halv eller kanske till och med heltidssjukskriven och knappt företagit mig något alls. Det är skillnaden. MEN, det hjälper inte mot värken, eller mot den enorma tröttheten som visar sig emellanåt.

Idag ser det ut att tyvärr bli en något gråmulen dag. Trots det och trots en kropp som säger emot mig, tänker jag fånga även denna dagen. Men får ta det lite lugnt under tiden och kanske inte stressa på kroppen. På så sätt får jag nog en bra dag idag med! Och hoppas givetvis att ni också får en bra dag :-)

Tjingeling!

fredag 28 juni 2013

PSG, kyrkmarknad och ja,.. inte vet jag ;-)

Nu är det Piteå Summer Games och kyrkmarknad här i helgen och gissa vad det betyder? Mmm... en väldans massa människor, en väldans massa trafikanter som alla kommer från olika "körkulturer" och trängs med oss pitebor som generellt tycks tycka och tänka att vi är störst, bäst och går först. Eller kör först.
Jag körde en sträcka idag som vanligtvis tar ca 12 minuter. Idag tog dem närmare 25. Det var mindre kul. De flesta har ingen aning om vad kugghjulsprincipen är eller blixtlåsprincipen om man hellre använder det namnet. Rondellkörningen går så dåligt för många att jag, faktiskt, skrattade en del på min färd. Såg på då det var på väg att smälla 3 gånger och hörde signalhornet från någons bil 2 gånger.Det var inte lika roligt som den dåliga rondellkörningen. Allt det här på en sträcka. Här i lilla Piteå. Vet inte om jag ska skratta eller gråta..
Imorgon har vi då tänkt att gå på marknaden en stund och kika lite. Säkerligen blir det väl att shoppa nåt, men det är lätt att man överkonsumerar "bara för att". Brukar stöta på en och annan då man går där, så oftast är det riktigt trevligt!
I övrigt längtar jag tills denna helg är över. Tycker den är extremt jobbig med matvaror som fort tar slut, fullt med folk överallt och trafiken suger fett! (som ungdomarna säger).. Visst, det är bara för en helg. Det gynnar handeln, det gynnar nån form av turism och ungarna (och jo, även föräldrarna :-P) brukar ha enormt roligt. Så visst kan man (läs: jag) stå ut.

Och så är det snart bara timmar kvar tills jag går på första passet efter 3,5 veckas ledighet. Som vanligt känner jag mig lite ringrostig och ibland funderar jag på om jag kommer ihåg allt. Värst lär det nog vara då jag går över på dagen... haha! Har inte haft ett enda dagpass sedan slutet av mars. Fast det sitter nog mer eller mindre i ryggmärgen ändå och av erfarenhet vet jag att det går snabbt att springa in kängorna.
Samtidigt som jag kommer att sakna nattpassen, så längtar jag lite till dagen. Blir lite mer rutin i det hela och tröttheten är inte lika enorm. Har vart på chefen om att få prova på tre-skift, d.v.s både natt och dag, men helst inte samma vecka... Får se om det går att ordna för då får jag ju som det bästa av två världar.
Hörde att två av mina arbetskollegor sökt vub:ar nu till hösten och jag håller tummarna för att dem kommer in. Inte för att jag inte vill ha dem kvar på avdelningen, men för att jag vet att det är det här dem vill :-)

Slutsvamlat är det nu. Istället ska tv:n få min uppmärksamhet ett tag.
Tjingeling på er!

onsdag 26 juni 2013

Gulasch, slut ledighet och tankebrist

Bloggar inte så ofta nu för tiden, men har haft fullt upp med att inte tänka så mycket. Eller ja, tänka gör jag ju, men inte på sådana där allvarliga saker och sådant man kan diskutera. Orkar liksom inte bry mig så mycket just nu. Kommer väl tillbaka då jobbet åter kallar på en. På söndag typ. Jag tror, även om jag kommer jobba mycket nu resten av sommaren, att jag ändå gjorde rätt som delade upp min ledighet. Nu känns det så i alla fall. Och som en arbetskollega sa, ska man ändå inte ut å resa spelar det ju ingen roll. Det hade hon så rätt i! Vi kan ju inte planera sådant så väl eftersom vi aldrig vet hur Niclas ska jobba... rätt trist i längden kan jag säga. Vi kan ju fara å resa vintertid typ för då är det mindre jobb för hans del.
Fick idag upp ett litet il gällande matlagningen och gjorde fiskgratäng. Inte för att skryta, men den jag gör är riktigt god! Imorgon tänker jag fortsätta mitt matlagningsrace och göra nåt jag aldrig gjort, men åt för herrans många år sedan: gulasch. Inte soppan, utan grytan. Yummie!! Hoppas jag det bli alla fall... Till det är tanken att jag ska göra grekiskt lantbröd, så det lär bli typ en hemmadag imorgon. Brödet tar dryga 3 timmar att göra och likaså är nog med grytan som ska koka 1-2 timmar och så lite till med potatisen. Såååå... det är bara komma å störa! Kaffe finns alltid, men bullarna blev uppätna idag, så fikat får ni själva ta med ;-)

Å på tal om fika! Jag längtar massor till vi kan skörda jordgubbarna! Gissa att det har kommit en drös som bara väntar på att få mogna... Ojojoj så gott!

Lånad bild från google... Visst ser det gott ut? 

söndag 23 juni 2013

När ska jag lära mig?

Det kanske är lite som de säger att det inte går att lära gamla hundar sitta... De här 2,5 veckorna jag vart ledig har jag gått an som en liten duracellkanin. Har det inte vart det ena så har det vart det andra och jag har gjort mer än vad jag hunnit tidigare på ett halvår. Positiva är att jag varit en hel del mer social än jag orkat under vinterhalvåret! Yeeey för mig!! Och så att det blivit ordentligt röjt och städat hemmavid. Då slipper jag den biten till hösten.
I fredags, när jag vaknat, kände jag en stickande och svidande känsla i halsen. Inte bra... Den där känslan kom och gick under dagen för att ta fart under natten. Fastän jag druckit alkohol (vilket alla vet bedövar) så hade jag grymt ont i halsen. Vaknade flertalet gånger under natten av att det kändes som att halsen stockats igen. Jobbigt värre! Så gårdagen spenderades i mestadels liggande läge i soffan, under täcket och bara ta det lugnt. Nu är jag snorig, är täppt, börjar få ont i bihålorna (mycket vanligt fenomen för min del), huvudvärk, hostar lite, nyser massor, ont i halsen... Ja, diagnosen blir: en rejäl förkylning. Men toppen! Eller så inte... Nu går jag in i sista ledighetsveckan, dock inte semestervecka, utan jag är ledig på schemat. Min teori är att kroppen sagt till och tycker att "nu räcker det! Vila kvinna!"
Tänkte att jag skulle ta det lugnt idag, knappt göra nåt utan låta andra ta kommandot. Adde har konfat sig idag och vi firade han + hans två kusiner som även de konfat sig. Det bestämdes för ett tag sen att vi skulle vara här, sitta upp på altanen, äta gott och må väl. Sa till Niclas att han skulle få göra det mesta eftersom min kropp nästan strejkar... Efter konfan, då for Niclas och var med på ena kusinens konfa, då passade jag på att dammsuga hela nedervåningen, trappen och soffan. Fortsatte med att koka ägg, torka alla ytor, ta toan och sopa bron. Sa att "nu gör jag inget mer".... Men givetvis kan jag inte vara den som bara tittar på.. så jag hjälpte till en liten gnutta innan maten och en hel del efter. Skakar på huvudet åt mig själv, men kan glädjas åt att det inte märks att det var fest här i fredags och konfafirande idag... Haha! "Master of röjning". Och nu "lider" jag för det. Inte kommer jag bli nå bättre i kroppen av att hålla på så här. Det förstår ju vem som helst. Utom jag själv verkar det som... För det är nog det som jobbigaste. Mr Fibro jublar vid infektioner *suck*. Nåja. Jag lär överleva det här med! Jo, vi satt på altanen idag och det var sååå härligt. Vi har det verkligen bra här och är så nöjda över vår altan. Även om det blåste, var det behagligt, solen värmde och utsikten underbar med en härligt blå himmel och stora ängar. Tänk bara om sommaren blir något bättre än förra så vi kan ha många kvällar där uppe? Vore ju toppen! Funderar på en kräftskiva till hösten, nån som vill va med?

Men nu mina kära vänner tänker jag ta en ledighetsvecka! Börjar nästa söndag kl 21.00. Så nu ska jag göra det som faller mig in, sola, bada om vädret är sådant. Äta gott, dricka gott och umgås med nära och kära. Så ni som vill, det är bara ringa och hitta på nå ;-D

Pöss och kram på er!
Tjingeling


lördag 22 juni 2013

Midsommar 2013 !!

I år bestämde jag, eller gav det som förslag i alla fall, att vi skulle fira midsommar här hemma hos oss. Eftersom vi nu är en rätt stor familj, så var vi närmsta familjen och d.v.s syrrorna med respektive och barn och brorsan. Sedan på kvällen kom Bia en stund tillsammans med hennes son Lhéo. Jättekul var det! Eftersom vädret inte var det bästa igår, så var vi som illa piskade att ändra våra planer från att sitta uppe på stora altanen till att sitta inne... Men det funkade det med! Vi trotsade vädret och satt ute större delen av tiden ändå.

Här kommer lite bilder på gårdagen!

Min syster och hennes numera man. Som en stor och mycket glädjande överraskning hade de liksom gängat sig igår! 


Som sagt, vi trotsade det kalla vädret och satt nere. Vid det lilla bordet. Men finns det hjärterum finns det stjärterum. Eller hur? ;-)


Barnen höll då sig sysselsatt med att hoppa, leka och busa.



Niclas, han busade han med! ;-)


Radarparet va? :-P Fortsatt bus!


Syrran, den nygifta, sitter insjunken i samtal med gamla barndomsvännen Bia... Undrar just vad dem pratar om..?  :-P





Syrran och vår systerdotter Jasmine. Söta va? :-)



Älskade vännen Bia! <3


Mor och dotter posar lite. 

Fotografen bestämmer sig för å va me! :-D



Bekymrad dotter.. hennes halsband gick i några delar fler än vad som kanske var bra... 

Ledsen över sitt trasiga halsband... men det ska jag försöka fixa. En annan dag. 



Ett måste på fester är att posa lite. Ni vet fjortisbilderna och bimbofotona. Så vad tycks? :-P



Stången klädd! Niclas fick agera midsommarstång en liten stund. För det var nog det som hade glömts... Äsch! Och jag som tänkt ha hela baletten igår!


Svågern, Peder, busar med sin fru så det står härliga till!! 




Utmattad och kanske lite skakiga knän efter en "svängom" med mannen sin ;-D


Peder blev less på att det inte var nån musik ute och for å inhandlade en sådan här. Så vi satte den lite snyggt i blomkrukan och vips blev det en midsommarstereo. Smart va? 



Så här mycket tycker Peder om sina nya högtalare.. 

Lämnar över dyrgripen till Niclas...

Som blir helt fascinerad av vad som finns på marknaden idag!



Prisa tekniken! :-P



Tog inga klassiska matbilder, och inga egobilder och inga.. Nä. Till saken hör att jag kom på att jag kunde fota lite typ vid 19, då Bia kommit. Brorsan däremot, han har "fina", hehehe.. bilder på mig utlagt på facebook. Tack för den! Men jag bjuder på dem och ja, så kan det gå då man knäppar sig :-D Har en drös av bilder till, men ids inte hålla på nå mer. Vi hade då en mycket bra midsommar med silltårta till lunch, tack å lov lite sol (!), musik, skratt, surr, grillat till middag, jordgubbstårta till efterrätt, nubbesallad, rökt fisk och godis. Och det bästa av allt: min familj och min älskade vän samlade! Tack! <3

p.s om det är nån som vill att jag tar bort nå bilder, säg då till!

Pöss å kram på er!



torsdag 20 juni 2013

Glad Midsommar!!

Nä men vet ni vad? Jag har städat husvagnen, storstädat vardagsrummet, storstädat badrummet och även städat + röjt i hallen. Tagit väggarna där Smoke ligger (dem var skitiga...), gjort middag, städat undan och ja... Jag hann allt ;-) Så nu sitter jag i soffan och njuter av ett glas rött. Det är jag väl värd? Det enda jag har kvar att göra är att förbereda maten för imorgon så att det inte blir så mycket att göra då. Vill ju njuta av midsommar och umgänge med syskon, respektive till alla och så barnen. Tror det kommer slinka ner en och annan öl också. Får nu bara hoppas att väderprognoserna stämmer för då blir det soligt hela dagen imorgon. Håll tummarna nu! I annat fall får vi vara inne och umgås istället.. går ju det med.

Med det här önskar jag er alla en mycket trevlig midsommar!! Puss å kram på er <3



onsdag 19 juni 2013

Vad tror ni? Hinner jag?

Att göra innan midsommar på fredag:

Storstäda badrummet och vardagsrummet.
Städa ur husvagnen.
Storhandla inför helgen med allt vad det innebär. Ska enligt mig själv fixa silltårta, jordgubbstårta och det vi ska grilla.. Och så kanske plasttallrikar och glas så diskmaskinen slipper gå varm. Tillsammans med det här så ska jag roa min dotter (men det fixar hon numer ganska bra själv), motionera jycken, vara en god partner och förhoppningsvis få vara lite social och erhålla lite vila. Har säkert glömt nåt, men det återstår att se på midsommarafton. Jo, på söndag då är det konfirmation för Adrian och så blir det firande här. Så,det kanske jag ska förbereda också ...
Bäst att sätta igång och jag tror det blir husvagnen först så att det är gjort... Nu när det är uppehåll fastän det ser ut att bli lite regn, typ snart. Blåser och är grått ute. Men i min lilla värld tror jag definitivt att i slutändan är det värt det! :-D

Fånga dagen
Tjingeling!

tisdag 18 juni 2013

Ni vet det här med att vila..?

... Det är inte jag så duktig på så att säga... euhm... Tog det rätt lugnt idag tills jag kom på att jag skulle rensa mobilen på foton och filmklipp. Gissa hur mycket? Haha! Nästan 500... Sorterade, satte i mappar och kopierade över till ett USB. Kan ju inte lita på att datorn håller i all evighet. Och sen for jag å handlade en massa, lagade middag, städade undan och så baka bullar med tjohalia. För att sen fortsätta bakningen och göra mjukkaka. Mmmm! Mumma så gott!
Nånstans före det här, typ före middagen, kom Niclas hem med en ny dammsugare. Yeey!! En tyst, en smidig, en fin... en bra en! Som jag har längtat efter att kunna dammsuga utan att bli döv och få ont överallt. En fröjd var det.

Det blidde en sådan här:


Elecrolux UltraSilencer Green

Och tyst är den. Niclas kunde prata i mobil, samtidigt som tjohalia såg på tv och ingen behövde höja vare sig röst eller tv. Fantastiskt!

Kanske det blir en vilodag imorgon. Jo, jag avslutade det hela med att gå en rask promis med jycken. Han måste ju också få röra på sig. Nu ska jag bara knyta lite påsar och så be karl´n gå ner med dem i frysen. Bestämde nu ikväll (om orken finns i morgon) att göra thékakor. De är lätta och mycket goda! Dessa mjukkakor är jag liiite snål om då dem är förjävliga att göra i jämförelse med annat matbröd jag brukar göra. Eg. är dem inte så jobbiga, men det blir extra slitsamt då jag har en kropp som inte är så frisk. Men väl värt det! :-D

Tjingeling på er!

måndag 17 juni 2013

Månens kraft?

Har påbörjat min andra semestervecka och det är inte länge kvar nu tills det är dax att börja om jobbet igen. En hel del ska göras nu under veckan, typ städa klart, städa husvagnen, fixa iordning lite och förbereda för midsommarafton. Men idag tänker jag ta det lugnt för kroppen strejkar rejält. Ont, trött och slut. Men får nog skylla mig själv med tanke på hur jag gått an under senaste veckan. Hehe... På tal om kropp och ont läste jag nåt intressant idag. En i fibrogruppen som jag är med i på facebook, skrev att hon kollat sin kropp och värk gentemot månens cykel. Hon har märkt att det blir värre några dagar innan, under och nån dag efter månen är full. Jag har aldrig tyckt att jag reagerat på månens cykel, så som många andra gör.För om jag tänker efter så är det ju typ en period varje månad som är värst. Kan ju hända att det finns ett samband. Därför ska jag kolla upp det under de närmaste månaderna. Inte för att det eg. spelar någon roll då det inte går att göra nåt åt, men mest för att det vore intressant att se om kroppen reagerar på månens kraft.

Eller så är det vädret som påverkar mig mest. Idag är det mest regn och det känns som åska i luften. Tung, huvudvärk och extremt trött. Rätt typiska tecken på väderomslag. Ibland så kommer det ju värme efter åskoväder, vore ju trevligt! Och skönt.
Nä. Nu ska jag ta å göra nåt, eller vila. Vilket som. Samtidigt som  jag är totalt slut så blir jag så rastlös då inget händer...Nåja. Upp å hoppa lilla loppa!
Tjingeling!

När det är pojkar som utsätts heter det tydligen nåt annat...

"Hade sex med sin kompis mamma -" .... "12-årig pojke fick barn med äldre kvinna". "Ung pojke fick barn med 36-årig kvinna".
Ursäkta?? Det heter inte att en 12-åring som vid sextillfället var 11 har sex. Och det heter inte att en 12-åring  får barn heller. Han är utsatt för pedofili! Hade detta handlat om en 12-årig flicka så hade det aldrig varit sådana där meningar och rubriker. Ingen hade ens tänkt tanken på att skriva, uttala sig eller sagt dessa ord i en mening. Visst, det är andra lagar tydligen på Nya Zeeland där det här inträffade, men jag upprörs över ordvalen i tidningen. Jag kan nästa vara 100% säker på att det ändå skulle ha stått annorlunda om det varit en flicka som blivit utsatt för dessa övergrepp. 
Varför är det så? Varför har småpojkar "sex" och flickor blir utsatta för sexuella övergrepp? Det är väl lika? För visst är det så att en liten pojke på 11,12 år inte heller riktigt kan bestämma vad som är bra för han eller inte. En liten pojke kan omöjligen förstå vad det där handlar om. Lika mycket som en ficka inte kan det. Och kvinnan där då! Men suck för fan! Hur kan man ha samlag med sin sons vän och sedan dessutom välja att behålla barnet som blir till? Hur tänkte hon där? Nä, förresten.. hon tänkte inte alls.

Sådant här upprör och jag hoppas att denna kvinna får må dåligt resten av hennes liv. Hon är inte värd ett barn till och inte heller den son hon redan hade. Stackars barn....:-(

fredag 14 juni 2013

Bara svammel

Tänker snart göra ytterligare en loppis här på bloggen och det blir väl på blandat tror jag... kanske nåt klädesplagg och kanske några saker. Äh, jag vet inte! Men iväg ska prylarna i alla fall och så får man väl se vad som ryker.
Idag är det en bra fredag, trots tråkigt och ledsamt regnväder. Två av barnen kommer hem idag och den tredje kommer söndag, måndag..? Han är på konfirmationsläger i Göteborg. Har säkert inte alls roligt!... ;-) Har röjt och städat under dessa dagar, men lite åt gången. Håller på idag med för att få bort sådant där man kanske inte gör så ofta. Typ skrubba väggarna... jo, jag måste göra det ibland *suck*, tvätta upp plädar, kuddar, rensa kläder. Ja, ni vet sånt där trist, men nödvändigt. Men det är skönt då det är gjort.

Försöker få lite bukt med jycken också.. han löser, löser, löser och så löser han lite till. Är så less. Bara det inte blir som förra året då han löste 18 månader på raken. För då vet jag inte vad jag gör... Kardar han och håller på titt som tätt, får lös massor av dött hår och så har han ett bra foder (som vi bytte till och då slutade han lösa), samt att han får tillskott som ägg-gulor och olja. Ska ta och duscha upp han och se om man kanske får bort det sista. Kan man ju hoppas. Aldrig att mina långhåriga hundar löste på det här viset! Förstår inte... Och det här har kommit då han blivit äldre dessutom. Nä, nästa hund blir definitivt med halvlång till lång päls. Inge korthårig och absolut ingen rottis. Är så sugen på en lurvig, liten hund med viljan att träna. Tänk så skoj! Ja, det kanske händer det också nån gång i framtiden.

Och så är jag sugen på att jobba med nåt annat. Tycker jättemycket om mitt jobb, har underbara kollegor, en toppenbra chef och allt så där, men nu börjar jag bli less. Typiskt mig att vilja jobba med nåt annat efter ett tag. Att jag tagit fullt studielån och har en examen spelar tydligen ingen roll, för vem vet? Kanske, bara kanske finns det dära drömjobbet runt hörnet. Hahaha!.. Jaja. Inte är jag då normal, det är ett som är säkert.
Mat. Hungrig är jag. Funderar lite på vad man ska göra till middag idag... Är som eg. inte sugen på nåt och vill gärna ha nåt enkelt. Kyckling? Fisk? Njae... Får nog höra med karln va han är sugen på.
Nu ska jag fortsätta med sysslorna. Och sluta svamla ;-D

Tjingeling!

torsdag 13 juni 2013

Det tar sig och nu kan man börja "slappa" och sånt!

Nu har vi nog shoppat färdigt för i år och det mesta är iordning. "Ska bara"... haha! Jo, men så är det. Ska bara städa och röja lite eftersom det blev lite stökigt nu när vi fejat och donat. 
Kvar som vi bör göra är att fixa fönstrena lite, typ måla så dem håller ett år eller två till. Fixa infarten med nån kant och grus. Sen är det insidan och typ hålla efter eller nåt... 


Så här blev det då i år:

Bordet på våran "lilla" altan. Har kört med lila i år då jag vart inspirerad av andra som också kört med lila ;-)


 Får bara hoppas att vädret blir bättre så man kan njuta av utsikten och en god bit mat!


Under skynket står vår nya gasolgrill, bild finns under :-) 

Najs! 


Nere på plattorna. Här ska det bara till lite vita dekorstenar i krukan.


Bron. Här måste det definitivt röjas! Haha! I år blev det inga amplar hängandes, utan istället körde jag på med bara krukor. Har inte heller lika mycket som föregående år...eller det kanske jag har, men det känns inte som lika mycket i alla fall :-P 


Det är tur man aldrig blir färdig i ett hus va? Eller så inte... Kan säga att ibland känns det som att jag är lite less på att hålla på, men samtidigt. Mysigt är det och fint kan man göra det.
Tjingeling på er!

onsdag 12 juni 2013

Drömmer mig bort en stund

Då var det onsdag och två och en halv vecka kvar av min ledighet. Det känns bra att jag inte tagit ut hela semestern för redan nu funderar jag på att jobba.. *suck* Att jag aldrig kan vara helt nöjd och känna att livet är här och nu, jag behöver inte slita hela tiden, utan kan ta det lugnt. Fattar inte... Kan det vara att jag fortfarande är van att jobba somrarna? Att jag har det så att säga i ryggmärgen. Inte vara ledig, utan bara jobb, jobb och lite mera jobb.
Jag har dock mer och fler funderingar kring vad jag vill bli när jag blir stor. Japp, ni läste rätt! Har fortfarande inte kommit på vad jag eg. vill syssla med. Det är så mycket jag skulle vilja prova på, mycket jag vill lära mig  och mycket jag vill hinna innan det är dax att slå igen ögonen för gott. Skulle vilja jobba med djur, vidareutbilda mig inom massage och kanske healing? Vore ju jätteskoj! Öppna eget, vara kreativ. Ha pengar. Mmm... problemstenen som ligger i vägen. Pengar. För det är ett måste om jag ska göra nåt annat. Tänk om man vann en miljon eller två? Det hade gjort susen. Men då måste man kanske spela på nåt också.. hehe... Kan vara en fördel.
Jag har blivit mer och mer intresserad av gå min egen väg. Många idéer, men så lite medel och tyvärr lite ork för att kunna göra nåt åt det. Fan ta fibron! Och ni som tror jag "skämtar" och "överdriver" vad gäller min sjukdom, ja, ni kan faktiskt fara å flyga nånstans där ingen vill vara... Jag vill så mycket. Tänk att bara få träna utan att kroppen går sönder, utan att bokstavligen gå sönder. Träna upp korsetten, ut och springa, cykla, åka skidor. Ha orken att träna jycken, ha en till hund och engagera sig till 100% i det man gör. + orka med ett heltitdsjobb. Så var det en gång i tiden, för några år sedan. Nä, nu ska jag inte dra ner mig själv, utan fortsätta att tänka positivt! Jag har så mycket att glädjas åt att eg. behöver jag inget annat. Men tänk om...

Har ni funderat på vad ni skulle göra om ni vann mycket pengar? Typ några miljoner? Det har jag funderat lite titt som tätt på. För det första så skulle jag betala bort alla smålån, typ csn. Sen skulle jag gå ner till halvtid på jobbet för att kunna plugga. Läsa och göra sådant som jag verkligen vill och inte eg. törs gå vidare med. Och så skulle jag resa med min familj lite grann och börja träna eftersom jag inte behöver jobba så mycket i sådana fall. Skänka en slant till forskningen kring fibro och försöka vara med att hitta orsaken. Kanske skulle jag starta eget, men vet inte vad... nåt inom att må bra, skönhet, hälsa och välmående. Så roligt! En ny bil kan vara på sin plats också ;-) Det finns så mycket man skulle kunna göra med rätta medel.

Nä. Nu är det dax att fånga även denna dagen och skingra dessa tankar. Går inte att drömma sig bort hela tiden inte!
Tjingeling!

Första semesterveckan

Är inne på första veckan av ledighet och det är toppen! Vädret hade ju kunnat vara lite varmare och lite torrare... Men man kan inte få allt, eller hur? Jag är glad att jag var mycket ledig under den väldigt varma perioden vi hade i maj och fick njuta massor då. Så eg. gör det inte så mycket att vädret, som ungarna säger, suger fett för tillfället.
Har haft en riktigt bra dag idag med shopping på stan, träffat släkt och vänner, surrat och skrattat. Åt sill och potatis med massa goda tillbehör till tidig middag, lång promenad med jycken och lite städning. Nu under kvällen har jag vart hos min fina vän Bia, surrat och skrattat. Och jo, där gick jag också en promenad ju! Fan, vart riktigt hurtig idag vettja! Ätit en burgare från Sunes, duschat och avrundar det hela med lite serietittande och mys i soffan med Niclas. Underbart. Det bästa med ledigheten är att inget är planerat och jag kan ta dagen som den kommer. Ingen stress och ingen press. Får se då vad dagen bjuder på imorgon, eller om man ska vara noga, senare idag.

Tjingeling på er!

söndag 9 juni 2013

Bröllop så det står härliga till!

Hade en riktigt bra dag igår! Sov länge och kände mig nästan utvilad då jag klev upp. Efter ett par timmar kom syrran och fixade håret mitt och det blev jättebra. Tyvärr har jag för tillfället ingen bild, men ska be hon skicka dem åt mig så kan jag visa sen. Hon lockade med plattången och fick till det precis som jag tänkte.
Iväg vid 14.30 till kyrkan här i Öjebyn för vigsel mellan våra två kära vänner Anette och Magnus. Har ingen bild därifrån eftersom jag filmade intåget. Vi for ca 10 minuter efter intåget eftersom jag och Niclas skulle öppna upp och göra fördrinkarna. Så nästan direkt efter ja-sägandet och löftena bar det av ut till Svensbyn där festen skulle hållas.

Igår var vi där och ställde i ordning, dukade och gjorde fint. De hade bestämt sig för att norrland skulle möta skottland, så färgtemat gick i gult och grönt. Kan säga att jag matchade rätt bra! Dukningen och borden fick typ "teman", alla olika för att göra det hela mer fantasifullt och intressant. Jag berömmer Anette med vänner som kommit på detta! Själv var jag med och färdigställde det till ett mycket fint resultat.


Det här var första bordet inne i logen där festen hölls. Det var dekorerat med bilder från Skottland som Anette och Magnus har tagit, samt ljus.



 Det här blev kallat för "stenbordet". Det är två stora skålar med flytljus och i den första är det fyllt med stenar, samt stenar på bordet. Mycket läckert!

Och det här blev "ljusbordet". Höga stakar med kronljus. Här satt jag och Niclas tillsammans med flera andra mycket trevliga personer :-)


 Ena sidan av honörsbordet. Mysigt och vackert dekorerat med ljus, stenar och typ, murgröna (?). Naturligt och vackert!



När vi hade blivit klara med allt så kom det övriga gästerna eftersom och en stund senare kommer det vackra brudparet!




Vi drack goda fördrinkar och paret, ja de drack champagne så klart! Medan vi socialiserade och väntade på middagen, som förövrigt var supergod!, gick brudparet iväg för att ta lite bilder. Dagen hade ju börjat med regn, regn och lite mer regn. När de kom på plats strålade solen ikapp för att sedan övergå i hagel/regnskur utan dess like under middagen... Men det är kanske som de säger att regn betyder lycka i äktenskapet? 

Efter middagen, som bestod av tre rätter, begav vi oss alla in i huvudbyggnaden för kaffe och tårta. Givetvis skar brudparet tillsammans och smakade tillsammans!





Och sen satte festen igång! Tyvärr har jag inte tagit mycket kort, utan valde att filma bröllopsvalsen, en mysigt dans till låten "marry me". Rann en liten tår eller två  ;-D 
Vi var väl hemma runt 1-2 tiden inatt och efter att ha "lagt mig i" med iordningsställande, städandet och röjandet, var jag något trött och mör! Haha... Men vilken skojig e.m och kväll! Skratt, levande musik, god mat, gott att dricka, härliga människor och ett fantastiskt brudpar <3

Avslutar med en sen nattbild på en trött och sliten, men en glad jag ;-)





Ett stort grattis igen till de lyckliga tu, Anette och Magnus! Stor kram till er bägge!