tisdag 28 augusti 2012

När det går bra, är det nåt som ska skita sig!

For på jobbet igår och Felicia skulle på sin första skoldag här hos mamma. Det innebär uppstigning och sedan iväg med taxi. Alltså skolskjuts.
Får ett meddelande av Niclas före 8 om att taxin inte kommit, han hade ringt och gissa vad? De har ingen ansökan om skolskjuts åt henne. Yeey. Eller nåt sånt. Tur jag har en underbar karl som helt sonika skjutsade henne till skolan och sedan ringde till den som är ansvarig för ansökningarna på kommunen. Det visade sig att de aldrig fått min ansökan. Alternativet är att dem slarvat bort den, men det skulle väl dem aldrig göra... Eller hur?
Så det var snabba bullar som bakades igår. Gjorde snabbt en ny ansökan, tog med den till lillans pappa efter att ha hämtat hon på fritte och sen till kommunen och lämnade in den personligen. Tänkte att det nog är ett måste för just nu litar jag inte alls på posten. Genast kommer tanken: tänk om dem jag sålt ssk-böcker inte har fått dem??

Nu är då ansökan inne. Något sent. Typ drygt två månader. Frågade lillans pappa om han kommer ihåg att vi skickat in en i våras och det var han mycket säker på att vi gjort. Så, antingen är det posten som slarvat, eller så är det gubbarna på kommunen. Skit vilket som!
Får väl hålla tummarna om att ansökan snart är genomgången och klar.

lördag 25 augusti 2012

Barnkläder 122-140, två skinnjackor och barnskor!!!


Börjar med att skriva att kvallan på bilderna inte gör kläderna rättvisa! Har använt mobilen och ja, ni vet:-)

Vinterjacka till barn, storlek: 116 (går nog att använda till storlek 120 också) från H&M. Använd rätt mycket, men är hel och foder är inakt. Längd axel och ner är ca 49 cm. 
Pris:  70kr



Täckbyxor, knappt använda. Storlek: 116 från Lindex. Hela och fodret intakt. 
Pris: 100 kr



Jättefin kappa från Lindex storlek 140. Längd från axel och ner är ca 60 cm. Ny och aldrig använd! Har inte sett den på Lindex i årets sortiment. Passa på!
Pris:  200 kr


Höstjacka i storlek 134. Längd från axel och ner ca 54 cm. Jättefint skick!
Pris: 100 kr.


Överdragsbyxor i storlek 122/128 från Lindex. Använda, men hela. Inget foder så dem passar utmärkt nu under hösten!
Pris: 50 kr.


Fleeceset i storlek: 122 från Lindex. (passar nog även någon som har storlek 122/128). Utmärkt skick, knappt använt!
Pris: 200 kr


Regnställ i storlek 134/140, ej fodrat (skrynkligt på bilden...) Helt och ej använt.
Pris: 150 kr.


Läckra jeans i storlek 134 från Cinema. Mycket sparsamt använda då min dotter ej tycker om jeans. Lite utsvängda nertill. Beninnerlängd: ca 57 cm.
Pris: 100 kr


Mörkblå jeans i storlek 128 från KappAhl. Aldrig använda! Lite utsvängda nertill. Beninnerlängd: ca 55 cm.
Pris: 150 kr.


Tuffa, randiga jeans i storlek 128 från KappAhl, något utsvängda nertill. Beninnerlängd ca 57 cm. Använda 3-4 gånger.
Pris: 150 kr.


Vanlig tvätt, storlek 150 från CheckThis, något utsvängda nertill. Beninnerlängd ca 62 cm. Aldrig använda!
Pris: 150 kr


Två par byxor. Båda två aldrig använda! Det ljusa är i storlek 134 från KappAhl, något utsvängda ben nertill. Beninnerlängd ca 57 cm. Pris: 50 kr. Dem mörkare är något tunnare, i tuff modell och dragsko nertill. Storlek 140 från PushGirls. Ca 56 cm i beninnerlängd. Pris: 100 kr.


Kuomaskor. Använda en vinter. Hela! Storlek 36. 
Pris: 150 kr. 


Kuoma skor för den lille! Använda ett par gånger. Hela! Storlek: 25.
Pris: 200 kr


Blandat: en halskrage, en lättare mössa i fleece. Två par hemmastickade tjocksockar (aldrig använda!), de röda och grårandiga. Två par hemmastickade tumvantar (aldrig använda!). Passar typ en treåring, möjligen en mindre fyraråring. 
Pris för allt: 150 kr. 


Flickskor med lite högre klack och kanske för den något äldre flickan? Storlek är 5, vet dock ej i "vanlig storlek". Försökte mäta innerlängden och den är ca 24 cm. Aldrig använda, men köptes begagnade. 
Pris: 50 kr.





ÄKTA SKINNJACKA TILL DAM! (kan passa en mindre kille också) Sparsamt använd. Ej figursydd. En fin ljusare brunfärg. Hel och intakt. Från Jack and Jones. Storlek M och den är en s.k "normal storlek och av den gamla sorten". Ca längd från axel och ner är 72 cm.

Prisidé är: 600 kr. Bud?



EN TOPPENFIN SKINNJACK/KAPPA TILL DAM! Är definitivt inte så här dassig i färgen som på bilden, utan i svart. Lite figursydd. Storlek: M. Normal i storleken. Sitter så himla fint, men eftersom jag mer är en "mjukis" så har jag ej använt den mycket. Köpte den för ca 12-13 år sedan. Märke är BocaLoca, nypriset låg på 3000 kr då. Längd från axel och ner är ca 81 cm. 
Bilden gör verkligen inte denna rättvisa!

Prisidé: 1000 kr. Eller bud? 



Givetvis går det att komma och se på dessa irl, kanske prova innan köp. Antingen kommenterar ni under detta inlägg, eller så mailar ni vad ni vill köpa på annawesterlund80@hotmail.com

Gällande barnkläderna: är det så att ni väljer att köpa fler 3 eller fler plagg går ett paketpris att ordna. 
Allt finns i Öjebyn :-)




torsdag 23 augusti 2012

Hej och hå vad det går undan!!

Bestämde mig för att sälja iväg lite litteratur ifrån då jag läste till sjuksköterska och det har visat sig vara ett riktigt smart drag! Redan har jag 7 böcker sålda och fler lär det säkert bli. Funderar på om jag ska lägga ut dem mer populära och dyrare böckerna också... Det är sådana jag tänkt behålla, men vet inte riktigt varför? Har inte tittat i dem sen jag pluggade och har en känsla av att jag inte kommer göra det heller. Tiderna förändras och det gör även studiematerialet. Så när jag kanske läser vidare, då är det annan litteratur som gäller.
Och så försöker jag sälja iväg lite prylar också. Ska ta fram allt jag tänkt sälja, ta kort och så lägga här på bloggen. Sen ge länken. Det är lite lättare, istället för att lägga ut en och en. Jag hittar ju inte igen dem jue! Hahaha!
Skönt att få rensa lite så här på höstkanten. Bli av med sånt som tar plats för jag kan lova att det inte är brist på saker och mer plats behöver vi... Ojoj. Varför köper man en massa egentligen? Är det bara för att man kan? För det här med att spara, det är vi då jävligt dåliga på! Kanske blir det bättre så småningom. Kanske om man sätter upp ett mål? Nåt att spara mot så att säga? Hm... Ska fundera lite..
Men fram till dess blir det att sälja bort sånt som för mig inte är nödvändigt längre.

Så håll utkik här på bloggen då! (under helgen...)

Tjingeling!

torsdag 16 augusti 2012

Första jobbhelgen efter semestern

Har vart ledig igår och idag. Känns mycket bra och vädret kan man ju absolut inte klaga på! Underbart med en härlig värme, strålande sol och klarblå himmel :-) Har inte gjort så mycket dessa två dagar och det kan nog vara bra det... Har inte haft så skönt i kroppen.
Imorgon går jag på ett kvällspass och då startar min första jobbhelg efter semestern. Sen ledig en dag (måndag) och så jobb i fyra. Och så ledig nästa helg, lagom till att barnen kommer <3 Har försökt sett till att jag jobbar de barnfria helgerna. Känns alltid så trist att jobba då barnen är hemma.Och speciellt gällande min älskade flicka då så klart!

Nu ska jag gå upp, pussa på min flicka och säga god natt. Sen blir det promenad med jycken. Har hittat en runda som tar ca 1 timma, men tror jag ikväll tar en mindre runda. Är trött i kroppen och känner att det inte är så bra som det borde vara...
Nåja. Lev och må!
Tjingeling!

söndag 12 augusti 2012

Sista kvällen... (med gänget)

Haft en rätt härlig sista semesterdag. Städat förvisso och det är ju inte det roligaste, men ack så skönt då det är gjort! Och hemmet doftar härligt rent efter användandet av citronsåpa. Underbara såpa! ;-)
Gjorde hemmagjort potatismos och hemmarullade köttbullar i god gräddsås till middag. Önskar ibland att dygnet hade fler timmar så att man skulle hinna laga mer från "scratch" så att säga. Betydligt bättre och mycket godare än halvfabrikat.
Givetvis har jag hunnit slappa också, lyssna ljudbok och njutit av ytterligare en varm dag. Tänka sig att sommaren skulle dyka upp så här i slutet av min semester :-P Får njuta då man är ledig helt enkelt!
Nu ikväll har jag gått en lång promenad i rask takt i ca 1 timma tillsammans med jycken. 16 plusgrader, svaga och ljumma vindar. Helt underbart! Kan säga att min arma själ behövde detta :-D

lördag 11 augusti 2012

Vardagen på intågande. Och i rask takt!

Det har nu gått 4 veckor och semestern lider mot sitt slut. Tänk (säger det åter igen) att tiden går så fort? I år valde jag att inte ha planer för semestern överhuvudtaget, utan tog dagen som den kom. Men vad vi har hunnit med mycket ändå! Gjort klart staketet till altanen. Som då för övrigt kändes som en evighet att få klart då det hela tiden envisades med att regna. Haha! Vi har vart på PDOL, umgåtts med nära och kära, vattnat gräsmattan, fiskat, slappat, rensat, städat och donat. Och så dessa senaste dagarna. Spenderade i husvagn och med fiske. Underbart!
Och eg. "hunnit med"? Varför skriver jag så? Jag vill inte hinna mest saker på kortast tid. Nä... Jag vill leva, känna att jag mår bra och bara vara. Så typiskt "mänskligt" att skriva så där. Men det gav mig en tankeställare i alla fall.

Å ena sidan så känns det rätt ok att jobbet tar vid på måndag. Å andra sidan skulle jag bra gärna vilja vara ledig ett tag till... Det är skönt att bara rå om sig själv och sina nära. Bara vara och göra sådant som gagnar en själv. Men jag har lovat mig själv att fortsätta så även då jobbet börjar om. Ta vara på mig. Leva helt enkelt. Njuta av det jag har och av det som finns runt omkring.
Jo. Det har jag ju inte berättat. Igår så pratade jag med en man som heter Gianluca. Han verkade italiensk, men bröt på tyska och talade förmodligen båda språken + svenska. Han bestämde sig för att cykla. Långt! Och detta har han gjort för att sprida kunskap och diskutera utrotningen av den skandinaviska vargen, Pessinkivargen. Mycket intressant samtal hade vi och jag blev väldigt intresserad av hans sätt att se på livet, tillhörigheter, girigheten, tankesätt. Påläst var han också. Troligen vet han inte om det, men han fick mig att tänka om...

Lev och må nu alla underbara! Själv ska jag sätta mig på altanen en stund och njuta av min näst sista semesterdag ;-)

Tjingeling!

fredag 10 augusti 2012

Semester i bilder!

Niclas han började dagen med mat från militären. Så kallad NATO-mat. Utgångsdatum? Tja... nån gång i början av 2009 ;-) Han tycker det är gott och jag... hm.... har inte smakat för jag törs inte. Så jag började dagen med kaffe och smörgås. Funkar fin-fint det med.


Jo. Han slutade dagen med NATO-mat också. Och jag? Åt köttsoppa på burk med utgångsdatum nån gång i framtiden.

Det här är en favorit! Bullens korv och stekt bacon. Mumma för kärlen! Eller själen menar jag jue... ;-P


Vi åt inte bara det vi tog med oss. Nä... Vi åkte båt också. Det där blev fel... Men hur som haver så hyrde vi  båt och motor hade Niclas tagit med. Smart drag! 


Jycken var mycket stressad och väldigt nervös. Men inte konstigt då det var första gången för han. Sötvovven!


Det här var då första gången vi var ut och denna fina fiskarbild fick jag på älsklingen min <3


Och så en bit ifrån. Och medan han fiskade...


... så hade jycken lugnat sig ;-)



Vi hamnade till slut här. Ett perfekt fiskeställe med båt och en underbar plats! Jag trivdes som fisken i vattnet... hehe :-P






På det här fina fiskestället fick sådana här bamsingar till fisk! :-P


Haha! Nä då. Niclas drog upp dessa två som sedan förtärdes efter att ha halstrats på öppen eld. Mmmmm!


Och medan karl jagade födan så... ja... en bild säger mer än tusen ord! ;-)



Niclas gjorde annat än att jaga föda. Han skallade inredningen på husvagnen också. 




Sista kvällen vi var ut och var kvar öht, var så här underbart vacker! 


Och medan kvällen var underbart vacker drog jag upp denna! Gissa om jag är mäkta stolt nu? ;-D Den är gode stor! 



Och älskade jycken har kommit på att båten är en perfekt plats för ren och skär njutning i form av avslappning och sömn.


Slutresultatet av sista kvällen. Men vi släppte tillbaka en drös! Sammanlagt fick vi nog upp en ca 60 harr. I varierande storlek förståss.




Bjuder på några fina bilder här. Förstår ni att man längtar tillbaka och att detta, det är ren och skär njutning för själen! Efter dessa dagar är jag avslappnad, laddad med ny energi och känner mig så full av liv! Det här mina vänner, det önskar jag alla kunde få uppleva...





Ta hand om er! <3




torsdag 9 augusti 2012

Semesteruppdatering

Nu är vi inne på sista dygnet i husvagnen och fisket. Det är väl med blandade känslor vi vet att hemfärden är i morgon. Min rygg längtar hem kan jag meddela. Att ligga i husvagn är inte nåt som är bra för min kropp överhuvudtaget, men mysigt!
Vi har haft det riktigt bra här med relativt bra väder och några fiskar. Kommer att skriva lite mer sen och visa lite bilder, men det blir när vi är hemma:-)
Idag blir det att bara vara en stund och sen i e.m ska vi ut med båten och ta oss till favoritstället. Underbart ställe som har bjudit på en stilla vind och många napp! Så jag hoppas det blir så idag med :-)
Nu mat.
Tjingeling!

måndag 6 augusti 2012

Sista veckan

Idag inled jag sista veckan av min semester. Vi for igår till husvagnen som är uppställd i Moskosel på campingen där. Riktigt mysigt är det! Jag trivs otroligt bra här och blir alldeles så där härligt slö ;-) Niclas har inte fått många timmars sömn i natt och ligger nu och var igen lite. Själv sitter jag bara här med radion igång. Lugnt och skönt!
Det här är nyttigt för mig. Inget att städa, inget ansvar och definitivt ingen stress! Tanken är att vara här till fredag, sen hem och återgå till vardagen. Barn,hem och hushåll. Och nästa måndag börjar jag om att jobba. Känns lite som att jag skulle behöva nån vecka till av ledighet. Förra året var jag less efter knappt två veckor. Vilken skillnad det är! Men det kanske beror på att jag den här gången uppskattar min lediga tid och tar vara på den.
Nä. Jag tror jag ska lägga mig och läsa lite. Tog med en bok, fortsättningen på en serie jag började med för ett tag sen. Jo. Så gör jag! På återseende :-)
Tjingeling!

fredag 3 augusti 2012

Det här ska jag göra min sista semesterdagar!

Med början idag: färga håret, ansa kroppen från hår... hehe... Fixa fötterna, njuta av solen! Barnen far idag :-( Och imorgon är det fest!! Sista för den här året antagligen... För min del. *suck* Jobbar sen varje barnledig helg fram till oktober. Nåja. Det blir säkert bra :-)
På söndag är vi nog lite bakis. Då ska det städas och packas iordning för då far jag och Niclas till husvagnen i Moskosel. Där ska vi fiska i massor, mysa och bara må väl fram till nästa fredag. Den dagen inleder min sista lediga helg för denna gången. Barnen kommer då hem och vi ska nog mest bara vara med varandra. Och jag ska väl i vanlig ordning städa, fixa och dona ;-)

Nu ser jag fram emot mina sista semesterdagar, men jag längtar inte till att börja om och jobba... Hade lugnt kunnat vara ledig en vecka till. Minst. Men när skolorna börjar om så börjar även jag att plugga lite! Ska läsa en diabeteskurs har jag bestämt. Vet att det nog är många som kommer att göra det och jag blir inte ensam. Det ska bli riktigt kul att få lära nåt nytt/mer! Känner att jag är i ett stadium där jag vill börja utvecklas, göra annat och ta ett steg framåt. Både i livet och i min lilla karriär.

Lev och må. Ta hand om varandra!
Tjingeling!

torsdag 2 augusti 2012

Bara 10 dagar kvar...

Fort, fort, fort går tiden! Huvaligen... Snart har det gått 3 veckor av semestern och jag vet inte vad jag har gjort och inte heller om jag kan säga att jag är nöjd över semestern. Dock diskuterar jag lite med mig själv om det här med att planera och hitta på en massa under sin lediga tid. Är det nödvändigt? Nä. Det är det inte! Bara vara, sova ut, läsa, promenera, umgås med vänner och bekanta duger väl alldeles utmärkt?

Min lilla dotter, eller hon är ju inte liten längre ;-) , har sovit hos sin kusin inatt. För första gången. Och tror jag rätt är det första gången hos sover borta en hel natt. Hon provade för nåt år sedan och då fick hon panik under natten och hämtades hem av sin pappa. (Där hon var då). Ibland sover lilltjohalia hos farmor sin, men enligt henne själv är inte det samma sak som att sova bort då: "jag har typ känt henne och vart hos henne hela mitt liv". Sötungen min <3
Men nu har hon provat och det gick galant! Somnade och sov. Kanske inte så många timmar, men sov gjorde hon och det är det som räknas. För er oinvigda: min dotter har svårt för nya situationer därav detta uppspelta beteende från mig. Efter dem där alldeles för få timmarna av sömn, har hon vart övertrött. Likaså hennes kusin. Fy den lede hur dem lät mot varandra då jag var där för att hämta hem Felicia! Jisses... Och av syrran fick jag veta att dem låtit så hela morgonen. Sen vi kom hem har Felicia legat i soffan, sett tv och vi har sett film och hon slocknade sött här för dryga timmen sen.

Påbörjade min träning idag och har efter många om och men gjort ett litet träningsschema. Hoppas nu bara att jag kan följa det också... Vore ju toppen om kroppen blir starkare och friskare!
Jag har lagt upp det med att jag gör några övningar varje dag istället för flera stycken och sen bli liggandes i två dagar för att jag ansträngt för mycket... Tror det här kan vara en bra strategi för min del.

Nä. Nu ska jag ta å sluta svamla! Längtar till imorgon då Niclas och pojkarna kommer hem, men längtar inte för att barnen far... Jobbigt då känslorna sliter och två vitt skilda håll.
Må väl alla underbara!
Tjingeling!

onsdag 1 augusti 2012

Ett löfte till mig själv

Har ett enormt sug efter att börja träna igen, men vet hur det blir om jag sätter igång. Tyvärr låter jag väldigt pessimistisk, men kroppen kommer att skrika rätt ut och säkerligen blir jag sjuk efter ett eller två träningspass. Det är precis som att kropp och knopp går stick i stäv med varandra. Med andra ord, det är testat x flera!
Men. Min tanke är att om jag tränar stillsamt och gör övningar som är "milda" för kroppen men ändå ger resultat så kanske det funkar. Jag går ju mycket och springer/joggar då jag känner att mina knän pallar det. Och det fungerar jättebra. Sen tänker jag att om jag satsar på några övningar varje dag, inte allt, men ett par varje dag kanske jag kan vänja kroppen för att sedan öka upp träningen. Vad tror ni?
Förhoppningen är att kroppen inte ska reagera för mycket och att jag inte ska bli sjuk som jag tidigare alltid blivit.
Övningar jag tänkt är:
Benböj
Utfall
Hälsande hunden
Benlyft åt sidan
Sit-ups
Dips (triceps)
Armhävningar
Ryggresningar
Plankan (vanlig och den på sidan)

Alla dessa kan man göra utan redskap och så använder man endast kroppen till detta. Och så har jag tänkt ett par stycken av dem varje dag. Enda övningen jag tänkt göra varje dag, utan undantag, är plankan. Detta eftersom den anses stärka korsetten, vilket jag sannerligen behöver!

Hejar ni på mig nu om jag provar detta? Kan nog behöva det ;-)

Tjingeling!