tisdag 31 januari 2012

Ledig i fem dagar, inte illa!

Och vad ska jag sysselsätta mig med dessa fem dagar? Har ingen aning faktiskt och skönt är det att ha oplanerat min vardag. Har väl lite uppbokat: imorgon e.m är det en utbildning på jobbet jag måste på, på torsdag är det friidrotten för Flisan på kvällen, men sen så är det inget mer. Fredag, lördag och söndag är fria för lek! 

Känns att jag håller på att varva ner. Plötsligt har kroppen gjort uppror och jag har stora svårigheter med att flytta min röv från soffan. Riktigt skönt att inte göra nåt och bara vara. Har ju ändå vart på G sen 05.30 i morse då jag startade dagen med att gå en rask promis på drygt 20 minuter innan jobbet. Ikväll blir det inget promis. Behöver vilan och ryggen är paj. Gör ont, värker och sliter. Går det göra nån form av plastikop gällande ryggen? Typ som med ett knä, eller höft... Nä. Trodde inte det, men undra kan man ju göra!

Nä men som sagt, jag är ledig. Hitta på nåt? Göra nåt skoj? Barnen far till våra respektive X på fredag, så jag är up for anything! ;-)
Sköt om er alla underbara!

fredag 27 januari 2012

Dag 10 - nån/nåra personer jag litar på

Ja, alltså den här är lite klurig. Visst har jag en del jag litar på, men hur som haver barnen kär har jag med noggrannhet valt ut dem jag kan berätta precis vad som helst till. Och dem är få. MEN, ett stort MEN, jag har inte så mycket att "dölja" och ja... jag vet inte. Därför är det ganska många som vet ganska så mycket.

Däremot, om det handlar om någon speciell som ställer upp i vått och torrt, utan att man bett om det så finns det ett fåtal personer som gör det. Ett fåtal som ställer upp, utan att man har sagt nåt, utan att att man. Nä. JAG, inte man... Utan att jag har bett om det. Ett fåtal som bara tänker till lite, gör saker så att jag blir alldeles varm i hjärtat och alldeles till mig av lycka. För jag förstår eg. inte hur det kan finnas människor som är så underbart rara, omtänksamma. Ibland önskar jag att jag kunde ge mer tillbaka. Mycket kärlek till er! (ni vet vilka ni är)

torsdag 26 januari 2012

Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra

Bara 2 saker?? Näää... Fasen också. Det var lite.. Men, tja... göra? Hur ska vi formulera det här då? Ok.

Jag önskar att jag kunde vinna mycket pengar! Och med mycket menar jag minst 2 miljoner.
Jag önskar att jag kunde springa.

En liten udda önskan, men mina knän gör så ont om jag springer. Det är därför jag går istället... Jag sprang mycket som barn och tonåring, men vid vissa tillfällen började det att göra ont i knäna då jag sprang. Gick till skolsköterskan som skickade mig vidare till skolläkaren. Denna satt jag har benbitar som far runt i ledvätskan och när dessa fastnar emellan då gör det ont... Och det här är absolut inte nå skoj. Därför har jag låtit bli att springa under många år.

onsdag 25 januari 2012

Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga

Hahaha! Jaaa... inte vet jag... Euhm...

Ok. Nu ska jag vara enkel:

"Jag"
"Inte"
"och"

Säkra kort!

tisdag 24 januari 2012

Svaramedettord

Hitta denna hära här

1 Var är din mobiltelefon? Jackan
2 Var är din andra hälft? Pimab
3 Ditt hår? Brunt
4 Din mamma? Västerbottning
5 Din pappa? Pitebo
6 Det bästa du vet? Dottern
7 Din dröm i natt? Glömd
8 Din dröm/ditt mål? Livet
9 Rummet du är i? Vardagligt
10 Din hobby? Slappa
11 Din skräck? Sjukdom
12 Var vill du vara om sex år? Nära
13 Var var du i går kväll? Hemma
14 Vad är du inte? Pojke
15 En sak du önskar dig? Kondition
16 Var växte du upp? Långträsk
17 Det senaste du gjorde? Drack
18 Dina kläder? Mjukisar
19 Din TV? 42
20 Ditt husdjur? Smoke
21 Din dator? Laptop
22 Ditt humör? Glatt
23 Saknar någon? Therese
24 Din bil? Volvo
25 Något du inte har på dig? Stay-ups
26 Favoritaffär? Ica
27 Din sommar? Härlig
28 Älskar någon? Ja
29 Favoritfärg? Grön
30 När skrattade du senast? Idag
31 När grät du senast? Inatt

Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

oj... ja det är ju då så många minnen jag aldrig kommer att glömma! Men får väl kanske ta 4 helt olika så det blir lite variation ;-)

Utan inbördes ordning, eller kronologisk för den delen:

* Jag har ett speciellt minne då jag red i tonåren. Tillsammans med ägaren/fodervärden hade vi tränat upp Nevellie, som hon hette. En travhäst som skadats sig och nu skulle vara ridhäst. Hon hade så lite muskler och orkade helt enkelt inte "gå ner på tygeln" så hon tog oftast bettet och stack. Men vi tränade non-stop i drygt tre månader med henne. Varje dag 1-2 timmar, i ur och skur. Hon stod med longeringslina och jag satt på. Efter flera veckor tog vi bort longeringslinan och istället red jag på våran "bana" (som inte var i så bra skick, men den fungerade). Så kom det en dag i november, det hade snöat och låg ca 1,5 dm nysnö på backen. Solen sken och det var ca 5 minusgrader. Jag satt på Nevellie och tillsammans gjorde vi ett ridpass som var så underbart! Jag hade samma längd på tyglarna under hela passet och hon gick så fint <3 Det var så fint, så härligt så ... ja, det går inte med ord att beskriva. Min pappa sa att det var vackert och bättre komplimang kan man inte få! Det var sista gången jag red henne så.... Några dagar senare fick hon en spark mot ena bakbenet, blev halt och det vi byggt upp försvann...

* Och så ett hundminne :-) Min första hund hette Casper. En härlig 4-vägsblandning. När han var ca 1 och 1/2 år gammal, på sommaren, tog jag hand om en väns schäfer som var ett år äldre. Jag motionerade och tränade dem tillsammans. Så en dag då jag står på innergården där vi bodde och tränade hundarna så kom det fram en gubbe som bodde där. Han hade en stövare som han jagade med. Och så frågade han mig om jag inte kunde träna hans hund att vara lös och komma på inkallning. Eftersom jag hade nog med båda mina, tackade jag för visat intresse, men nekade. Anledningen till varför jag inte kommer glömma är för att jag tränade hundarna samtidigt. De fick sitta på kommando, gå fot på kommando, apportera om vart annat och så vidare. Samtidigt. Häftigt eg. att inte veta nåt, inte kunna nåt, men ändå träna två hanhundar samtidigt! Yeeey för mig! Hahaha! ;-P

* Självklart så är minnet av när jag förlöste lillan oslagbart. Det kommer jag givetvis aldrig att glömma! <3 Men den historien kanske jag skriver en annan gång, eller inte alls. Den är rätt lång och de som ville veta hur det gick till, dem vet. Idag tänker jag tillbaka på det med ett leende och nästan så att jag skrattar också... Underbart! Tänk hur man "glömmer" smärtan? För inte var det så jäkla kul då inte! ;-)

* Jag kommer aldrig glömma första kyssen med Niclas. Känslorna, tankarna... allt. Det var magiskt, nästan så där som på film. Ni vet, det finns en kärleksfilm (kommer inte ihåg vad den heter) där en tjej/kvinna säger att om det är "på riktigt" så lyfts en foten upp samtidigt som man kysser varandra. Så var det. Kanske inte bokstavligen (för jag har dålig balans och står sällan på ett ben), men känslan var där. Än i dag blir jag alldeles varm och mysig, pirrig och förväntansfull i kroppen då jag tänker tillbaka på det <3

måndag 23 januari 2012

Jägarna 2

Har sett Jägarna 2 nu ikväll tillsammans med Jessica och Andreas. Lilla Kevin sprang mest omkring. Sötungen!

Jägarna 2



Handling:
Samma som i ettan: det sker ett mord, Lassgård far Norröver och ska reda upp det hela. Någon har begått brottet och givetvis får man även veta varför. Allt klassiskt är med: skyddande kvinna som är för dum för sitt eget bästa, en yngling som tror sig klara av mer än vad han gör, poliser, idioter, bättre människor, halvfinnar o.s.v. Det klassiska.

Betyg: 2 av 5.
Och då är jag snäll. Början var bra. Första timmen var helt ok och det kändes som att filmen skulle kunna hålla ett högt betyg. Men så sket det sig. För det var väldigt lätt, för lätt, att lista ut vem som låg bakom. Och sen så blev den lång. Fruktansvärt långdragen, ointressant, långtråkig och jag tyckte att de aldrig kom "till skott" så att säga. Har definitivt sett bättre filmer.

Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

Jag kommer inte att räkna med personer eftersom det står "saker", så därför blir det inte heller sådant som luft, vatten och mat... tycker det är en självklarhet! Så här kommer en lista på materiella, "döda" ting som jag inte kan leva utan.

* Ett kylskåp (måste ju ha mat vettja! :-P)
* Köksredskap att tillreda mat med
* En spis med ugn (bra om man ska tillaga mat..)
* Tänkte skriva "el" här, men det är ju inte en sak, så det får gå till självklarheter. Sååå... Det blir *hm* ...Haha! Eluttag!
* Kontakter

Så där ja.. Nu kan jag laga mat så vi alla överlever. Det här är döda, materiella ting jag inte kan leva utan.
Säkerligen finns det så mycket mer, men det här får duga!

söndag 22 januari 2012

Dag 5 - 6 sånger jag tycker om

Haha! Den här är nästintill omöjlig för min del eftersom jag har urkasst namnminne. Även på låtar, artister... you name it!
Meeen... jag kan ju göra ett försök.

Poker Face  - Lady Gaga
Mama Do - Pixie Lott
Umbrella  - The Baseballs
Scream - Timbaland (mfl)
Wish I Had An Angel - Nightwish
In the end - Linkin Park

Det här är bara ett litet urval av en stor drös av sånger jag tycker om. Men jag gjorde att axplock och som synes lyssnar jag på allt möjligt!

Skulle så gärna vilja ha en hund till!

Jag tror de flesta vet vid det här laget att jag tycker mycket om hundar, av alla de slag eller kanske raser. Har ju mitt "lilla" charmtroll sedan tidigare som nu i mars blir hela 5 år gammal. Han är ju som gammal nu. Tänkte att det skulle vara skoj att få göra nåt med hunden, typ träna sök, spår eller nåt sånt. Min Smokis är ju inte den mest lätta att träna med, svår att motivera och han tappar intresset sjukt fort! Såå... därför är han en liten kelgris, en familjehund som bara hänger med. En vovvsing som får ut mig på raska långpromenader.
Visst, jag har börjat försöka få han till att dra lite grann, å jag har tänkt åka lite skidor med han. Men jag har ju sååå dålig kondis och ork! Haha! Snarare jag som behöver träna.
Där stannar det. Han vill inte mer och är inte ett dugg intresserad då matte försöker göra nåt kul.

Eftersom min ork har blivit betydligt bättre och jag känner att energin har börjat återvända, så skulle jag så gärna vilja göra nåt med hund. Träna nåt aktivt och, ja.. ni vet.
Fick ett förslag för en tid sedan om att bli fodervärd utan papper. Jo, det lät konstigt, men det finns en förklaring till det! Åt en väns Springer spaniel. Meningen var att vi skulle få hjälp med träning och vi skulle bara vara en familj som stöder upp motionen, träningen och ett hem, så att säga. Orkar inte förklara så mycket mer. Men det blev inget av det. Synd tycker jag. För jag skulle jättegärna vilja! Och så just det där att vi inte skulle äga hunden. Lagom stor, energisk och lättlärd. Så roligt!

Sen så har jag ju, som jag ofta gör, kikat på blocket. Sett en drös av hundar jag skulle tänka mig. Tänk, bara tänk.... Vill så gärna ha en kompis till Smoke, nån som jag kan träna med. En lättlärd hund som är villig att jobba helt enkelt.

Hundar jag tittat på är vissa blandraser, collie, golden, cavalier.... Finns så många. Nåja. Får väl fortsätta drömma mig bort.

Ta hand om varandra!

lördag 21 januari 2012

Dag 4 - 7 rädslor

1- Att min dotter ska dö före mig
2 - Döden överhuvudtaget (gällande mig själv och mina närmsta)
3 - Höjdrädd, men har sakta men säkert börjat ta tag i det! *stolt*
4 - Att bli lämnad ensam och framförallt känna mig ensammen... (Att vara ensam och att känna sig ensammen är inte samma sak.)
5 - Spindlar. Tycker dock att dem snarare är äckliga än att jag är rädd. Har ingen fobi då jag kan vistas, även sova i samma rum som en liten spindel. Kan även gå ner i källaren där jag vet att det finns en och annan, samt att det är låg i tag ;-P Och jag kan ta kål på dem om jag måste. Såvida det inte är en lite större en för dem är svåra att döda öht.
6 - Pirayor. Japp. Ni läste rätt... Kan knappt se dem på tv. Varför har jag ingen aning om, men det är nåt med dem som jag inte klarar av.
7 - Cancer. Av alla sjukdomar är det den sjukdomen som är värst. Kanske för att man har sett vad den gör både med dem som drabbas och deras anhöriga.


Poängteras ska väl att detta är inte rädslor jag tänker på speciellt ofta och inte heller har jag någon fobi eller ren och skär skräck för det här. Får inte heller panik eller ångest vid tankar eller då jag utsätts för det. Eller jo... kanske höjd då. Har lite smått svårt att klättra upp för en stege eller stå på en mindre yta ett par meter upp. *ryser* Inte kul.

fredag 20 januari 2012

DAG 3 - 8 saker som irriterar mig

1 Öppna dörrar. Typ skåpdörrar och dörrar inomhus som ska/bör vara stängda. Anser att kan man öppna dem, kan man stänga dem.
2 Skrapa isiga och snöiga bilrutor. Jo. Det irriterar om än det händer VARJE år. Hahaha!
3 När det inte går som jag vill. Och med det menar jag inte att jag alltid ska ha det på mitt sätt. Nä, snarare att om jag gör nåt och så går det inte som jag vill, då blir jag lite smått irriterad!
4 När min kropp vill en sak och jag en annan....
5 De gånger jag har städat upp och det blir stökigt under de närmsta 12 timmarna, irriterar mig. Kan man stöka ner, kan man städa! Och detta händer med jämna mellanrum så nu för tiden blir jag inte speciellt irriterad längre...(vet inte om jag kan skriva det här, men svårt att hitta 8 saker som irriterar)
6 Då folk (i allmänhet) säger en sak och gör en annan. Det är nåt som verkligen irriterar!
7 Blir irriterad i bilen då folk (i allmänhet) inte hittar den högra pedalen. Helst då det faktiskt är fint väglag och bra sikte. Att köra 40 km/h på 70-väg är inte ok vid sådana tillfällen. Det skapar hets och folk gör onödiga/dumma omkörningar.
8 Och sist men inte minst blir jag irriterad på folk (i allmänhet) som så lätt kan säga sina åsikter och tankar, oavsett vad det gäller, men då de ställs inför att säga det öga mot öga lider de av plötsligt tunghäfta. Alt. akut förvirring för de säger att de inget vet, eller aldrig har sagt nåt sådant. Med andra ord: kan man inte stå för det man säger blir jag mycket irriterad!

torsdag 19 januari 2012

Mår inte nå ok...

Gick och la mig igen efter att jag skickat lillan till skolan, där vid 8. Var så trött att ögonen gick i kors, men ändå svårt för att somna helt. Oroliga tankar, konstiga drömmar... Men tydligen så slocknade jag iaf. Hade ställt klockan på  10 för att inte sova bort hela dagen och för att jag ska göra nå lunch åt Niclas. Han är och jobbar bara en bit härifrån.
Vaknar med ett ryck och klockan är 09.58. Är säker på att jag och lillan försovit oss och tanken på att jag måste ringa skolan och ja.. ni vet. Tills jag sekunderna efter kom ihåg att hon redan var skickad. Lättnad.

Nu sitter jag här i soffan och mår inte nå bra. Lite tjyvens så där. Inte illamående som vid magkatarr och inte heller som vid magsjuka, men ändå illamående. Är alldeles matt i kroppen, den känns tung, huvudet är tungt och så har jag lite smått yrsel. Tog febern men den var endast 37, drygt en halv grad mer än vad jag normalt har, men inget som jag tycker ska ge mig detta mående.
Jag ska försöka piggna till. Tycker det är onödigt om jag måste vara hemma idag om det inte är nåt. Far på jobbet iaf om det inte hinner bli värre förståss.

9 saker jag gör varje dag

Det här blir en av dem lättaste! ;-)

1 - vaknar och stiger upp
2 - borstar tänderna
3 - dricker kaffe (förutom de dagar jag är sjuk)
4 - tar mina kosttillskott
5 - äter nåt
6 - går en promenad (undantag vid sjukdom, då tempen sjunkit under -20 och snöstorm/storm)
7 - klär på mig
8 - sitter och surfar på FB
9 - skiter

onsdag 18 januari 2012

10 fakta om mig själv

1 - Jag är bra på att ge råd, men väldigt dålig på att följa dem själv.
2 - Har aldrig tyckt att det vart "romantiskt" eller "roligt" eller öht aldrig vart intresserad av att gifta mig. Tycker det är onödigt, bara skräp, kostar pengar och leder alltid till skilsmässa. Tills jag träffade Niclas. Har väl kanske ändrat mig lite...
3 - Tycker det är helt ok att man kan ändra åsikt, MEN man ska för den delen inte "vänta kappan efter vinden".
4 - Jag ältar. Måste jag göra för att släppa och gå vidare.
5 - Surrar på tok för mycket. Inte för att jag eg. har nåt att säga, utan för att jag avskyr pinsam/jobbig tystnad.
6 - Trots att jag surrar, tycker jag det är riktigt skrämmande att tala inför folk, även dem jag känner. (typ seminarie, föreläsning)
7 - Har ofta "två sidor" av en situation, ett problem, en tanke, en åsikt o.s.v.
8 - Tycker inte om konflikter (kanske därför jag gör ovanstående)
9 - Har ett explosionsartat humör, men är inte långsint.
10 - Är förlåtande och ger gärna människor en andra chans. Så pass att jag till och med kan "förklara bort" vissa människor beteende och handlingar. (Beror ju givetvis på). Dock går det till en gräns och sen kapar jag allt.

Gör nåt annat

Hittat hos Jennie :-D Tänkte, varför inte? Kan ju vara skoj! Kör första idag lite senare.


Dag 1 - 10 fakta om mig själv
Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
Dag 3 - 8 saker som irriterar mig
Dag 4 - 7 rädslor
Dag 5 - 6 sånger jag tycker om
Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga
Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra
Dag 10 - nån/nåra personer jag litar på

Konstigt att ingen har kommit till känna än...

Vilka upplyftande kommentarer jag har fått ! Tack snälla ni! <3

Men ingen har kommit till känna än. Kanske var jag lite för hård, för märkligt är att ingen har kommenterat och sagt: "hej, det är jag som sagt så" ... Och så gärna med en förklaring också.
Så är det för de flesta människor. Det är lätt att gömma sig bakom skitsnack och anonymitet.

Över till nåt mer positivt. Det går allt bättre för mig och kosttillskotten fungerar nog bättre än vad jag trodde att dem skulle göra! Känner mig betydligt piggare och bättre i kroppen.

Det "sorgliga" i hela historien är att jag inte har varken styrka eller kondition i musklerna nå mera... Jag som inte vart vältränad, men ändå så pass att jag vart stol över min styrka, trots minimala muskler.
Ett lätt sätt att se vad jag orkar och inte är då jag masserar. Då jag gick massageutbildningen så kunde jag göra en helkroppsmassage på en timma (och ta i!), bli lite varm och svettig, men ändå senare göra nåt mer. Typ massera Niclas rygg, städa, gå promenad. Utan att bli speciellt trött i musklerna. Nu är det annorlunda. Jag ger en ryggmassage och sen orkar jag inte mycket mer... Lite ledsen blir jag över det. Men i och för sig, vad kan man vänta sig efter två år med värk i kroppen och inget gjort?

Så nu är de ta mig fan nya tag! Haha! Promenaderna går mycket bättre än förut. Har försökt att utöka längden på promenaden lite. Ska även börja med att motionera både mig och vovvsen typ två gånger per dag de dagar jag är ledig. Och så börja om med kinectet och träningsspelen. Behöver få till ryggen...Den är inte i bra skick!

En kopp kaffe, frulle och så ut en sväng står närmast på schemat!
Ta hand om er!

fredag 13 januari 2012

Jag vill veta vem det är som ifrågasätter om jag är "frisk"!!

Sista inlägget jag skrev innehöll en mening om lillan. Den är borttagen nu på begäran av hennes pappa. Det han har sagt respekterar jag, men det finns något jag INTE respekterar.
Någon som har läst min blogg har ifrågasatt det jag skrev alt. det jag har skrivit av det som finns här på bloggen. Någon som har läst min blogg har ifrågasatt om jag är "frisk" i meningen "sjuk huvvudet/dum/korkad". Vem?
Jag vänder mig nu till den personen/de personerna som ifrågasätter och frågar/påstår något sådant. Vem är du/ni? Om ni har så mycket att tycka och säga OM MIG, säg det till mig. Ta det med mig och ingen annan! Feg. Det är vad du/nu är. Fega människor som inte törs komma tillkänna.

Vad är det i den meningen som gör att du/ni ifrågasätter om jag är "frisk"? Är det något annat i bloggen ni retar er på? Något annat som gör att ni tycker och tänker så? Jag vill veta. Och kan man inte säga det direkt till mig, då kan man knipa käft. För fram kommer det förr eller senare.


// En mycket irriterad Anna...

torsdag 12 januari 2012

Livet ler mot mig

Imorgon är det fredag och det är den "braiga" fredagen. Barnen kommer hem!!  Jag längtar så att det värker i hjärtat på mig! I helgen ska vi fira Niclas. Med fika. Han måste ha det vet ni för annars blir han ledsen. Jajamen. Och så är jag ju tills vidare anställd från och med 1 februari. Yeeeey för mig!!! Är superglad över det! Tänk så mycket jag slipper oroa mig för nu...Eller eg. bara grundstommen till de flesta bekymrerna. Ekonomin.

Och så går det bra med kosttillskotten också. Nu har omgivningen börjat se hur pass mycket piggare jag ser ut och upplevs vara. Gissa vad? Jag känner mig betydligt bättre. Visst har jag dagar med mer eller mindre värk och trötthet lite titt som tätt. Tröttheten är dock inte lika lamslagande som tidigare.

Så. Nu fattas ju bara att man vinner en stoooor summa pengar så man får köpa sig en ny/nyare bil. Det vore toppen! Men i ärlighetens namn tror jag att min tur är slut nu. Haha!

Ta hand om er alla underbara!



Visst längtar ni också till den härliga sommaren?

måndag 9 januari 2012

Ledig dag och 20 minus ute

Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Igår då jag var ute med hunden kom jag på att jag kan försöka åka lite skidor idag. Så länge det inte skulle vara för kallt. -20 är för kallt.
När jag red hade vi en liten regel: hade det passerat -18 motionerade vi inte hästarna. I bästa fall kanske vi gick med dem eller endast skrittade. Anledningen var den att lungorna inte klarar av den kalla luften och risken för lunginflammation är stor.
Så. Jag tänker likadant med mina lungor och hundens. När det är -20 så motionerar jag inte ute. Så möjligtvis att det blir en promenad iaf.
Borde köpa ett värmetäcke åt hunden. En bra sak att ha då det är så här kallt ute och man vill gå på en promenad. Smokisen gjorde sina behov väldigt snabbt idag! Tror inte han tycker det är skönt ute... Min älskade soldyrkande jycke.

Så inte vet jag vad jag ska göra idag. Kanske skulle jag passa på att städa upp det som väntar på mig. Typ lillans rum och "tvättstugan". Likväl att göra sådant då det inte är nå kul att vara ute. Än så länge sitter jag ändå i morgonrocken i soffan och med kaffekoppen i handen. Inte redo att göra många knop än. Men vem bryr sig? Har ju jobbat helgen och det är min lediga dag idag. På tal om det hade vi en väldigt bra arbetshelg! Precis som det alltid bör vara. Så jag är nöjd med mina insatser.
Nä. Upp och hoppa och göra lite nytta!

Ta väl hand om er!

torsdag 5 januari 2012

Sammanfattning av mitt år 2011

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?
Haha! Lite löjligt, men jag körde bilen utanför kommunen. Har inte gjort det tidigare på grund av min ofantliga trötthet som gett en obehaglig känsla av att inte ha kontroll och uppmärksamhet. Sen har jag väl gjort en del i jobbet som jag aldrig tidigare har gjort heller.. sådant händer rätt ofta!
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte nära vänner, men bekanta.
Dog någon som stod dig nära?
Nej inte det. Tack och lov för det!
Vilka länder besökte du?
Har bara vart hemma.
Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Känsla av att vara full av energi, att inte vara trött och mindre ont i kroppen. Med andra ord: hälsa.
Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Första impulsiva svaret är nej, men jo. 11:e Juni kommer jag att minnas. Den dagen fick jag veta att jag passerat 60 kg med några kg och faktiskt stannat där sedan dess. Är mycket glad över det då jag kämpat i 16 års tid med att få ha denna vikt. (Alltså inte gå ner, utan gå upp i vikt)
Vad var din största framgång 2011?
Att jag tagit tag i min bristande hälsa.
Största misstaget?
Att inte ta emot ett erbjudande som nog skulle leda till mycket glädje, men även en utmaning.
Bästa köpet?
Hm. Tja... Alltså. Jag har inte köpt nåt åt mig själv. Så inget.
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Haha. Nä, men lite saker till hemmet kanske. Annars så går ju största delen av inkomsten till att betala tråkiga räkningar...
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är mycket som gjort mig riktigt glad. Men om jag ska välja nåt så är det den dagen jag fick veta om kosttillskotten som jag idag äter. Dem har nämligen fått mig att må mycket bättre!
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Nu är jag riktigt tråkig... men ingen. Har tyvärr inte hängt med i låtar, sång och musik.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Beror på vilket år jag jämför med. Men i huvudsak tror jag ändå mer gladare än brukligt, fast det vart ett tungt år på många sätt och vis.
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit hand om mig själv.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Städat.
Blev du kär i år?
Nix. Är redan kär vetja!
Favoritprogram på TV?
Har inget speciellt tv-program som hör till favoriterna. Men det finns ju en hel del som absolut är värda att se.
Bästa boken du läste i år?
Måste nog vara Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen.
Största musikaliska upptäckten?
Som sagt... har inte hängt med riktigt...
Något du önskade dig och fick?
Njae... Jo. En kapselmaskin! Haha! Jag fick nåt jag verkligen önskat en tid, men dock ett par dagar in på detta året: en fast tjänst!
Något du önskade dig och inte fick?
Säkert en drös. Men inget som jag inte kan se till att få i år!
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Eh... inte vet jag.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jo. Att Niclas, min älskade karl skulle ha fått en tillsvidare tjänst... Vore mycket bra om vi båda skulle jobba heltid, båda ha semester och båda ha en fast inkomst varje månad. Vilken lättnad!
Vad fick dig att må bra?
Min familj så klart!
Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen.
Vem saknade du?
Några av mina vänner...
De bästa nya människorna du träffade?
Vet ej.
Mest stolt över?
Min familj. Niclas som har kämpat på med allt bygge, pojkarna som är så underbara, snälla och hjälpsamma. Och så min lilla flicka som kämpar på med att klara skolan, börjat träna friidrott och är så himla fin!
Högsta önskan just nu?
Att 2012 ska bli ett stabilt år och att en känsla av trygghet på alla plan skall infinna sig. Och så givetvis att vi vinner pengar ;-P

Jag tycker fortfarande inte att det är roligt!

Det snöar i mängder. Och det har gjort det nån dag och det kommer fortsätta under helgen. Jag har aldrig längtat efter snö, jag tycker inte det är skoj med snö och vill helst ha sommar året runt. Japp. Bor verkligen på fel hörn av jorden.
Men. Jag lovade i höstas att jag skulle göra det bästa av situationen. Det vill säga att jag tänker hur som helst inte klaga på all snö. Låt det snöa. Låt det vara kallt och jävligt. Jag njuter inomhus istället! Det som dock är jobbigt är att köra bil i det här vädret... vet ju aldrig om man kommer fram över huvudtaget. Och jag jobbar i helgen. Snön ska tydligen vräka ner lite till.

Idag var min plan att fara iväg en sväng. Först till en vän för att fira hennes son som fyllde igår och sen till en annan för att fira henne. Får se hur det blir med det då alla pojkar i detta hus fortfarande sover. Meningen är att de ska få skotta. Jo, jag anser att det inte är mer än rätt! Om jag ska hålla på att städa, tvätta och laga mat, då får dem skotta. För inte ska ni tro att om jag skottar slipper jag resten..Åh inte. Då är det bara göra allt det andra också. Därför väntar jag tills dem har vaknat. Enkelt.

Nu tänker jag då klä mig och börja tvätta lite smått, kanske städa lite också i väntan på att alla ska ha vaknat. Imorgon är det jobb igen. Kväll. Sedan hela helgen. Ska nog gå bra, så länge jag tar mig fram efter vägen!

Lev och må alla underbara!

onsdag 4 januari 2012

Känner mig hemsk...

...t sugen på att shoppa en massa grejer! Jag som aldrig brukar vara en sån som vill ha, vill ha och vill ha en massa saker. Men nu så. Jajamen.

Detta vill jag ha. Och göra. Jättegärna:
Allrum och vardagsrum:
En ny stor tv. Gärna minst 60 tum med riktigt bra bild. Orsak: det passar vårt tv rum och då kan vi sätta den vi har upp i allrummet.
Allrummet vill jag göra om. Dit med fåtöljer, ett litet runt bord. Röja upp ordentligt! Sätta tv:n på väggen (den vi har i vardagsrummet nu) dit med hyllor för spelkonsoller och så en praktisk hylla för alla spel.
Jag vill ha nya soffor till vardagsrummet. Gärna i skinn och två treor. Eller så en snyggare och mycket bekväm, stor hörnsoffa i skinn. En ny tv-bänk. Ny datahörna åt Niclas och gärna i vitt. Jag vill ha nåt annat att sätta vår stackars ödla på. Ett nytt terrarie med nya häftiga grejer.
Jag vill måla vårt stora skåp till ett vitt ett. Jag vill ha enhetliga krukor till alla blommorna. Gärna i vitt, eller svart.

KÖK:
Jag vill ha en fullstor kyl, lika bra att köpa en frys till det också. Vitrinskåpet till vardagsrummet så de nya vitvarorna får plats :-)
Måla om väggarna i köket. Måla kaklet så det blir vitt. Måla köksluckorna så dem blir lite snyggare, i vitt. Och så byta ut spis och diskmaskin till vita istället för rostfria. Och så givetvis nå snyggare handtag till köksluckorna. Gärna nya bänkskivor också. Men dem står redan i källaren.

Toaletterna:
Jag vill sätta lister kring fönstrena i badrummet och så nytt kring dörren (tror det är fel där). Nya badrumsmöbler i vitt.Byta ut handfatet till ett nytt ett och så nya rör. Kanske slipper vi alla dessa äckliga "bananflugor". Gärna ett fullstort badkar också.
Och så få klart i lilla toan så klart!

Sovrummet:
Sätta dit golvlister. Enda som behövs. Gärna en ny byrå och hylla i vitt istället för ek (men det är inte så nödvändigt eg.) Och så bygga till den "öppna" garderoben med hyllor. Byta ut taklampan och in med bättre sänglampor. Gärna en ny, platt tv där inne. Kan se fint ut.

Pojkarnas alkover:
Lister. Kan vara bra det. Nya sängar till pojkarna och nya klädförvaringsmöjligheter (har redan mina idéer).

Lillans rum:
Dit med skrivbord och stol, hyllor och bra förvaringsmöjligheter för allt pyssel. Bort med gammalt skruttigt bord, nya gardiner och ny matta.
(kanske måla väggarna en annan färg??=
Och så en säng givetvis.

Hallen:
Vill måla hallen i nån snygg cappochinofärg, nya hallmöbler med bättre förvaring. Måla trappen svart och vit.

Och efter allt det här vill jag ha, eller kanske inte efter, gärna samtidigt! En nyare bil, gärna två st. En till hund, gärna renrasig och gärna en som går att använda till jakt då den ska vara "till nytta" också. Jag vill ha en ny mobil, helst en Samsung Galaxy SII och så vill jag klippa mig. Och så vill jag att lillan får klippa sig också.

Nä men det var nog allt. Än så länge... Hehe... Som sagt. Jag brukar aldrig vilja ha en massa, men helt plötsligt så är det en massa! Och inte blir det billigt heller. Så nu gäller det att prioritera och så kanske se vad som kostar minst... Tror jag ska skriva en lista och punkta av ;-)

tisdag 3 januari 2012

Bra början på 2012!

Igår, den andra januari 2012 jobbade jag. Det var måndag, en så kallad "blå" måndag. En del har tagit semester, en jobbade precis som jag gjorde och alla ungar har jullov. Eller en del ungar var på fritte då eftersom deras föräldrar kanske jobbade. Ja, och så vidare.

Under tiden gick funderade jag lite på vad som kommer hända med mig, jobbmässigt. Så jag tog tillfället i akt efter lunch och frågade chefen vad hon tänkt sig med mig. Svaret blev "Jag hade tänkt att du skulle få tjänsten. Om du vill?" Blev så glad att jag kramade henne! Haha! Ingen lyckligare än jag!
En fast tjänst innebär att jag vet vad jag har att gå till. Varje dag om jag så vill, men nån ledig dag är nog bra att ha. En fast tjänst innebär lön varje månad, semester en gång per år, ingen oro för ekonomin (åtminstone inte till en del iaf) och jag kan äntligen börja känna en trygghet även på jobbfronten och ekonomin!

Kan enkelt uttrycka mig så här: en bautasten har fallit från mina axlar!

söndag 1 januari 2012

Mitt 2011

Tycker väl att det kan vara dax för att sammanfatta 2011... ett helt år. Jisses, hur ska jag klara det då? Jag som knappt kommer ihåg vad som hände förra veckan?? Haha!

Tror jag delar upp i kategorier... typ: arbete, hälsa, familj. Nåt mycket mer finns inte. Lever ju ett sådant spännande liv. Eller så inte.

Ok.
Arbete:
Har jobbat hela året på avdelningen jag gjorde min slutpraktik på. I februari fick jag långvik fram till augusti och sedan fram till sista januari i år. Alltså 2012.
Trivs fortfarande som fisken i vattnet och märker från vecka till vecka att jag alltid lär mig något nytt. Antingen "tränas" det på färdigheter som redan finns, eller så kommer nåt helt nytt. Tycker det är både spännande och riktigt roligt! Tänk att jag skulle tycka somatiken är så rolig? Började ju faktiskt utbildningen till sjuksköterska för att jobba inom psykiatrin, men man ska aldrig "snöa in" på ett och samma spår. Plötsligt finner man att det finns annat intressant också.

Hälsa:
Som alla numer vet så blev jag diagnostiserad med fibromyalgi i januari. Med orden: " Men, diagnosen kan komma att förändras inom ett par år, så du vet". Har haft ett tungt år med värk, sömnlöshet, ingen djupsömn, känsla av håglöshet, hopplöshet... Ständigt ofantligt trött och ständigt en "jagande" känsla i kroppen. Inte skoj alls.
Vändningen har dock kommit iform av en mycket envis vilja ifrån mig. Började i slutet av sommaren, närmare bestämt i augusti att gå antingen en mycket lång promenad i stadigt tempo, eller en kortare promenad i väldigt raskt tempo,varje dag. Jag har trots trötthet och smärtor tagit mig ut på promenader, oavsett väder. Någon enstaka dag har jag hoppat över, men då har jag antingen varit mycket dålig, eller så har jag helt enkelt inte hunnit. Nu i december kom andra vändningen för mig. Samtidigt som vi köpte en healt care rygg/tipbräda åt Niclas började jag med kosttillskott. Tack vare säljaren. Än så länge verkar det som att det verkligen fungerar. Min sömn har förbättras, är inte lika trött på dagarna och värken något bättre. Har inte längre enorma smärtor som jag emellanåt kan få. Så, jag hoppas att första delen av år 2012 visar att dessa tillskott verkligen fungerar!

Familj:
Här knatar det på som vanligt tror jag. Pojkarna växer då det knakar, går sin skola och är alldeles så där underbara som dem alltid vart! Humor, glädje och enorm aptit på livet kännetecknar dem båda!
Niclas han kämpar på. Tar det jobb som kommer till han. Eller med andra ord: jobbar som en galning under sommarhalvåret och lite mindre under detta halvår. Han har även gjort största delen av förändringarna här hemma. Byggt altan, fixat till gården, gjort ny bro med trapp, plattsättning. Givetvis med hjälp från andra och det ska ni ha stort tack för!
Lillan då? Ja. Vet ej om jag har nämnt det förut, men vi misstänker någon form av diagnos på lillan. Under 2011 har vi haft regelbundna samtal med skolan och nu i höst kom vi till beslutet att en basutredning skall göras. Det innebär att man gör olika delas som sedan ges till psykolog som sedan bedömer om det ev kan finnas en diagnos och en utredning  för att fastställa denna behövs. Än så länge har vi haft kuratorssamtalet och nu när skolan börjar ska vi träffa skolsköterskan för ett medicinskt utlåtande. Så vi får se hur 2012 blir för framför allt mitt lilla hjärta!


Så där ja. En sammanfattning!
Ha det bäst alla underbara!