fredag 30 december 2011

Önskar alla ett gott slut och...




Ett riktigt Gott Nytt År!! Kommer att skriva mer efter helgen.. men just nu är jag inte det minsta taggad för det...

Kram på er alla underbara!

söndag 25 december 2011

Nu är det som snart över för detta år!

Juldagen. De flesta far ut på respektive hemort, dvs det kryllar (oftast) av s.k hemvändare, sådana som kommer hem enbart för att träffa gamla vänner och bekanta. Ute på krogen. Kan ju vara trevligt... Nån gång. Har vart på havsbadet en gång i mitt liv och sedan har jag aldrig vart ut på juldagen överhuvudtaget. Ärligt talat tycker jag inte det är skoj alls. Men det är jag det!
Själv har jag då jobbat dag idag och det blir samma lika imorgon. Hoppas på lite mera energi imorgon för idag har det gått trögt... väldans trögt. Som att jag knallat runt i seg lera.

Och efter morgondagen är julen slut. Anser jag. Så imorgon åker allt "juligt" ner i källaren igen. Haha! Snacka om att bli less fort va? Inte snabbare än en vän som snörde ut granen igår. På julafton. Så där ja! Då var det klart. Jag är ju en av dem som inte kan ha kvar julsakerna efter nyår. Har aldrig förstått det dära. När vi går över från 2011 till 2012, då är det ju meningen att det ska vara nytt. Och så är julen slut. För länge sen.
Har funderingar på att måla väggarna i köket i turkost. Hur snyggt skulle inte det bli?? Vill så gärna... Ska se hur "mycket" pengar vi får över den här månaden. Bekymret är att det är så många som fyller år i januari.. räknade ut att åtminstone 6 stycken uppvaktar vi. Så just december och januari brukar vara lite snåla.

Nu blir det att slöa lite, ta sig en lååång och varm dusch, mysa med tända ljus och sen krypa ner i sängen. Eller förresten... före allt det här blir det en promenad med Smokisen. Älskade jycke!

fredag 23 december 2011

Dan före dopparedan! Och en riktigt God Jul!

8 dagar kvar till nyår och jag jobbar helgen. Ledig idag men sen så spenderas hela julhelgen på jobbet. Inte så där jättekul, men jag misstänker att tiden kommer gå fort och varför inte eg? Att ta hand om sjuka människor under julhelgen kan ju å andra sidan ses som väldigt fint! Dessutom så SKA jag vara ledig nästa års julhelg för då tänker jag fira den med min dotter, mina syskon, deras respektive och barn. Så nu vet ni det syrror och brorsan! Hahaha! Ni har inget att säga till om ;-)

Nä, men den här gången känns det inte lika bittert eftersom jag vet vad vi planerat till nyår. Och som jag längtar! Tänk att äntligen få fira den med min familj!! Så glad jag är!!
Håll alla tummar och tår ni har för att vi alla få vara friska... Nådastöten vore ju om vi inte är det...

Jaja. Inga negativa tankar nu inte! Jag kommer inte att skriva nåt mer förrän kanske efter julhelgen. Då ska jag även ge en liten uppdatering kring mina tillskott jag äter och mitt mående.

Så härmed önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!


tisdag 20 december 2011

Speedy gonzales har taggat ner

Har haft otroligt mycket energi de senaste dagarna, eller åtminstone för att vara jag. Har hållt igång så pass att jag funderar på när jag kommer "trilla" in och slå huvudet i väggen... Men nu är allt så gott som klart inför julen! Har två klappar kvar, en till lillan och en till Adde som ska fixas. Jo, och så Niclas julklapp då. Va less jag blir! Hade jag sett ut värsta julklappen åt Niclas, och så finns den inte att få tag på?? Fan.
Jaja. Bara fundera ut nåt annat då. Har mina funderingar, men får se vad som blir av det. Ska gå å kika runt lite i morgon då jag är ledig och hoppas och hålla tummarna för att jag hittar det jag vill hitta!

Men nu har jag taggat ner. Har hunnit en massa de här två dagarna jag vart ledig. Så pass att Niclas tyckte att han skulle hämta silvertejpen och använda den på mig igår kväll... Hehe... Och då inte för att jag göra nåt snuskigt.
Sitter i soffan med morgonrock, lurviga mysiga tofflor, datorn i knät och tv:n på morgonnyheterna.. Har hett, gott kaffe i koppen och så nån bulla till då. Det är mys på hög nivå! Så här tänker jag ha det minst en timma till. Sen tänker jag, om det inte är svinhalt, gå en promenad med jycken.

En underbar dan före dan före dan före dopparedan! Missade jag en dag? Haha..
Kram på er!

måndag 19 december 2011

En vecka med kosttillskotten

Kan väl inte riktigt utvärdera nåt än då det lika gärna kan vara slumpen. Men igår ökade jag dosen med magnesium till det dubbla. Tror dock att jag kan behöva ta en på morgon och en på kvällen då jag har så känslig mage *hm* Får se hur jag gör.
Har haft några nätter som jag sovit riktigt bra med djupsömn och allt! Är riktigt glad över det! Har typ två mornar känt mig riktigt utvilad och pigg. Inte illa! Vet ni hur länge sen det var jag kände mig så? Det är garanterat över två år sedan. Värken i kroppen har inte gett med sig... Har mycket värk fortfarande och jag tror jag kommer att få dras med den ett längre tag. Huvudvärk har jag på kvällen, men mindre under dagen. Tror det är en dag jag har haft huvudvärk. Synrubbningarna, dimsynen och mage/tarm har vart lika som tidigare. (Magen värre, men det beror på magnesiumet)
Sen har jag fått ryckningar i ögat/ögona. Och massvis! Det är flera gånger per dag och ganska länge åt gången. Nu på morgonen har jag hunnit ha ryckningar i höger öga i snart en timma. Läste att det kan bero på stress, spända muskler runt ögonen och för mycket koffein, samt kolsyrade drycker. Ska försöka göra nåt åt det.
I övrigt mår jag hyfsat. Känner mig något piggare under dagarna, inte så där lamslaget trött som jag känt mig i stort sett hela hösten och vintern. Känns underbart! 

Jag har till och med haft energi att göra både det ena och det andra. Igår till exempel blev det en fullspäckad dag med städ, en jäkla massa tvätt, bakning och göra det mysigt. Var riktigt stolt över mig själv! Enda tråkiga är att ryggen inte är i bästa skick, men det får jag väl ta kanske. (ryggen hör inte till fibron)
Så idag blir det att fara å handla klart inför julen, resten av klapparna och så hälsa på pappa och hans fru. De far ju ner till Göteborg nu i veckan så man ska väl passa på!

Dax för frukost!
Må väl alla underbara!

söndag 18 december 2011

Fjärde advent och 6 dagar kvar

Har ni gjort allt klart inför jul/julafton? Inte jag... Har kvar ett par julklappar och så all julmat då förståss. Fast i år har vi tur! Vi behöver inte handla så mycket och förhoppningen är att Niclas syskon inte heller handlar för mycket... ids verkligen inte ha lika mycket mat kvar som vi hade förra året. Det var visserligen mycket trevligt att bjuda nära vänner på julmat, men seriöst? Hur kul är det att äta samma sak i flera dagar? En del säger att det är ok för det är sådan variation på maten. Men hallå?? Det är ju samma mat? Alla gånger.

Jaja. Imorgon ska jag köpa klart klapparna och tanken är väl att vi handlar inför julen också så det är klart. Jobbar sen tisdag och torsdag. Och så klart julhelgen då med start julaftonskvällen.
Längtar så mycket efter nyår! Bara hålla tummarna att alla är friska så vi kan fara!

Hur jag mår idag? Jo, tack. Si så där. Hade det inte vart för att jag vill att lillgumsan ska upp någorlunda i tid, hade jag sovit fortfarande.


(Bild lånad från Google)




lördag 17 december 2011

Helgen är kommen...

...och jag är mycket glad! Kan säga att det har vart mycket på jobbet det här senaste dagarna. Men vad gör det då man trivs och har världens bästa arbetskollegor! Är lyckligt lottad över att ha ett jobb jag tycker så mycket om, att jag trivs som fisken i vattnet och har underbart rara arbetskompisar.Inte många som kan skriva/säga så!

Magen är i uppror. Nä. Det är INTE magsjuka och INTE magkatarr. Men förmodligen en liten "reaktion" på magnesiumet. Tydligen kan man bli lite taskig i kistan. Det visste jag iofs redan om, så jag vet vad jag gett mig in på. Tycker att det kan jag ta, för att prova om det är nåt som kan hjälpa mig.
Har sovit bra inatt, fastän jag blev störd av att Niclas kom hem från jobbet som ordningsvakt. Blir alltid störd, vaknar alltid, men den här gången lyckades jag somna om väldigt fort och jag märkte knappt av han. Ovanligt! Vet ej om det är kosttillskotten, eller om det var en slump. Ofantligt trött är och har jag vart hela dagen... Min teori är att sömnen har vart bra vid nåt enstaka tillfälle i veckan och jag inte är van. Därmed min trötthet. Eller kanske är det kroppens längtan efter mer? Ni vet, mycket vill ha mer.
Idag har jag ont. Massor ont. Det smärtar i stort sett hela kroppen och på det så är ryggen i illa skick. Är trött och slut i ryggen, nästan så att det känns som att jag inte har nån emellanåt... Ont på ett sätt jag inte brukar ha. Kan bero på mitt jobb det hära. Vad säger man? Eg. är det bara le och vara glad för jag vet att så småningom  blir det bra igen!

Lördag kväll och lillan har en kompis här, jag sitter och glor i soffan, det knapras på pringles, dricks julmust och det känns rätt ok ändå. Inatt är det lan här med massa tonåringar. Vilken fantastiskt snäll bonusmorsa jag är! Eller hur?
Nu är det dax att städa upp lite och så ska jag tvätta lite till. Då slipper jag göra så mycket imorgon och kan njuta mer eller mindre av en ledig dag.

Lev och må alla underbara!

torsdag 15 december 2011

Dag två och tre

Det blir bara en uppdatering om hur jag har haft det de här två dagarna, gällande mina nya kosttillskott. Igår natt sov jag inte bra. Alls. Ville knappt somna, vaknade flera gånger och sov oroligt... Kan ju hända att det var på grund av att Niclas inte var hemma. Förmodligen. Dagen vart ju tung igår med tanke på sömnbristen, så att säga. Men ändå, var jag vaken länge, hade besök av två nära vänner. Vi surrade, skrattade och var allvarliga lite om vartannat. Inatt sov jag hyfsat tror jag.. Däckade rätt rejält igår!
Och dagen idag har bjudit på stress, trötthet, men samtidigt en pigg känsla och en positiv känsla av nåt slag. Svårt att förklara. Har även de här två dagarna haft massor av spasmer/ryckningar i ögona. Japp, ni läste rätt. Båda! Inte skoj alls. Och det håller på mest hela tiden *suck* .
Nåja.
Summan av kardemumman är att än så länge verkar det väl inte bli nån märkbar skillnad, men måste väl erkänna att jag känner mig något piggare än tidigare.

Så där ja. Klart och betalt!

Sköt om er alla underbara!

tisdag 13 december 2011

Har en liten idé... är ni med?

Om ni läste gårdagens inlägg så vet ni att jag från och med igår har börjat äta kosttillskott i form av magnesium, zink, b-vitaminer och d-vitamin. Detta i min kamp mot fibron. Jag är skeptisk, det ska inte stickas under stol med, men jag anser att det här är väl värt att prova, eftersom det just är kosttillskott och inget farligt (som många läkemedel i längden kan vara).

Min tanke är att skriva en form av dagbok för att se hur mitt mående är dag för dag och hur jag sovit. Detta för att se om och/eller hur det förändras. Idén är att skriva den här, på bloggen. Kanske inte det roligaste att läsa, men jag skriver nog inte varje dag,utan lite då och då. Så får ni följa med mig på resan. Eller? Givetvis fortsätter jag att ibland skriva mina vanliga inlägg också.

Detta är lite länkar jag hittat om magnesiumbrist:

http://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm
http://www.halsosidorna.se/Magnesium.htm
http://www.nyttigt.eu/magnesiumbrist-symptom/
http://www.efven.com/magnesiumbrist/

Så efter första dosen: Vet ej om det är på grund av vitaminerna, men jag har för första gången på mycket länge (kommer faktiskt inte ihåg sist det var så här) sovit rätt ok. Har inte vaknat nåt, somnade utan några större bekymmer. Sov dock länge. Mycket länge! Haha... Då jag väl vaknade och steg upp var jag givetvis trött, men inte så där bedrövligt trött som jag brukar. Värk har jag och har haft hela dagen. Ont i större delen av kroppen.

Så. Första rapporten avklarad.

Kram till er alla underbara!

måndag 12 december 2011

Tänk om det blir bättre?? Då ska jag ta mig tusan börja forska! :-D

Tror ni på ödet? Tror ni på att ibland så "är det meningen" att vissa saker händer och sker? Jag har från och med idag börjat tro på det.
Niclas har sedan flera år tillbaka försökt hitta en "vipp-bräda" till ryggen för att kunna sträcka på den och "dra ut" kotorna. Många gånger har har surrat om en, men dem har vart dyra! Jisses. Och så finns det lite olika varianter på dessa. De mer enkla konstruerade och billigare klarar knappt hans tyngd och de bättre som klarar hans tyngd, är mycket dyra!
Så fick han genom tips se en annons på blocket om en sådan här som kostar ny, väldigt många pengar, till ett bra pris. Vi for helt sonika dit för att se på den.
Hon som säljer denna "vipp-maskin" för ryggen frågar Niclas lite om var han har ont och vad det är som gör ont. Så efter ett tag kom hon in på sin egen problematik och berättade hur hon kommit att lösa det, för hennes del. En lång historia kort: vi pratade massor! Och hon var supertrevlig! Så berättar hon att hon läst mycket och forskat lite i varför man har ont, kramper i muskler och så vidare. Berättade att hon läst om forskning gjord bland annat i USA. Där har man sett att brist på magnesium ofta orsakar muskelkramper, värk och dyligt. Därför så använder man just magnesium för att häva kramper av olika de slag, bland annat hjärtrusning, till havandeskapförgiftning och spasmer i muskler.
Så hon har läst på en hel del och "experimenterar" på sig själv nu. Äter kosttillskott av magnesium, zink, B6 och D-vitamin. Och blivit mycket bättre! Nu är det svårt för mig att förklara detta närmare och det är mycket, även för mig, att ta in. Så jag kommer läsa på och kolla runt, "uppdatera" kunskaperna. Hon hade så många bra tankar. Logiska och absolut så förstår jag sambandet med allt.

Så nu har jag köpt dessa kosttillskott och jag tänker äta dem. Varje dag. Om det blir en skillnad, om jag känner att det blir bättre, då ska jag forska på detta. För vi som lever med smärtproblematik av olika de slag, vi behöver nåt som verkligen hjälper. Visst, man kan ta värktabletter men hur kul är det att nästan ständigt känna sig påverkad? Inte alls.
Visserligen tar det ett tag innan jag fyllt depåerna, men jag ska ge detta en ärlig chans. Kanske har jag äntligen funnit, med hjälp, något som underlättar för mig!
Tänk, ibland har man tur. Eller var det ödet som förde mig till denna kvinna? Var det meningen att våra vägar skulle korsas? Återstår att se :-)

Kram på er alla underbara!

söndag 11 december 2011

NU är det klart i vardagsrummet... för i år!

Nu har jag pyntat klart i vardagsrummet för denna gång! Det är lite justeringar kvar till nästa år för jag har inte råd i år. Men nöjd är jag. Var så fint här i går kväll då ljusen brann, granen var tänd.... Härliga jul! :-) Niclas sa igår att det är så stor skillnad på mig. Förut har jag varit rätt mycket emot julen... Tyckt det vart jobbigt och trist. Men dessa år med honom och våran familj har "omvänt mig". Tycker det är jättemysigt! Och jag njuter varje dag av det ljusa och "juliga" vi har. Känner att jag behöver glädje och kärlek för att orka med...


Lite bilder då!






Som ni ser har jag inte tagit på andra fönstret.. haha.. men det fönstret har likadana gardiner (ej fransgardiner) och en likadan stjärna. Har för mycket ovikt tvätt som ligger på massagebänken... Och vill gärna inte visa det. Av nån förunderlig anledning! ;-)
Nästa år blir det annat i fönstrena.. Eftersom vi har mycket vitt, rött och silver, funderar jag på vita, stora stjärnor i fönstret istället. Vad tror ni om det? Dessa passar inte riktigt... Men dem är fina och ger ett underbart sken. Så dem får sitta uppe i år!

Kram på er alla underbara!

torsdag 8 december 2011

SNÖ!!!

Som sagt är snön inte min favorit, men så fint det är ute nu! Vitt, ljust och riktigt underbart! Lagom kallt, så där en 5-6 minusgrader och snön den dalar ner. Så ikväll då vi vart på friidrotten ska jag ta mig en promenad med hunden. Det är det bästa som finns för min onda kropp. Låter kanske lustigt, men det får mig avslappnad och på bra humör. 
Jag har då friskskrivit mig på jobbet och jobbar i helgen; fredag kväll, lördag dag och söndag kväll. Håll tummarna för att det går bra! Risken finns ju att mitt mående kommer vara värre, men då har jag provat iaf. I övrigt så knatar det på här hemma. Väntar bara på julgardiner och kuddar till vardagsummet, sen är det pyntat klart för i år. Tror jag.. Har hittat lite fint som jag skulle vilja köpa, men får se om det blir i år. Kommer ju fler år vettja! 
Just det ja, julklappar är kvar. Men det får jag ta nån dag då jag är ledig och så gör man bort allt på en gång. Lika bra det. Inte mitt största nöje att handla så här precis före jul. Ärligt talat avskyr jag det. Och vet ni vad? Det är samma sak varje år. Men suck! Att man aldrig lär sig... 


tisdag 6 december 2011

Granen är i alla fall klädd

I lördags började jag känna av lite i halsen... en klump, lim, slem, ont.. ja, det går att beskriva lite hur som haver. Söndag då kände jag desto mer. På kvällen var jag i valet och kvalet, ska jag sjukanmäla mig eller inte? Niclas tyckte det. Förmodligen för att jag inte såg så fräsh ut. Så det jag gjorde och det blev så även idag. För var dag som gått har jag blivit sämre. Men min vilja av stål ska få mig på fötter igen! Hemskt gärna innan helgen. Har inte råd att vara sjuk mer än så. Min plan är att ta mig ut en liten stund nu mitt på dagen innan lillan hämtas. Behöver friskluft och behöver det lilla dagsljus som är.
Märker att jag har blivit betydligt sämre i kroppen också... det värker som aldrig förr. Har fått nå konstiga skakningar i händerna och ibland i benen/fötterna. Det kommer ibland... Vet ej varför. Inte så att jag skakar, som när man fryser, utan det ser ut som att handen "vaggar" och jag kan inte kontrollera det. Det bara kommer. Min misstanke är att det har att göra med att kroppen är knäckt, slut och trött.

Jag är då ändå rätt glad ändå! För nu är granen på plats, klädd och klar!Titta:


söndag 4 december 2011

Andra advent

Den här hösten har vart värst hittills. Trött och eländig. Värk i massor! En del säger att det kan vara vädret då de flesta med reumatisk värk känner av det. Kanske är det så? Kanske är det så att min kropp väntar på att det ska vräka ner en massa vitt från himmelen?
Nu för tiden är jag inte förtjust i vinter och snö... Tycker det är hemskt jobbigt att skotta, skrapa rutor, det dras in och det blir blött. Men å andra sidan: det blir ljusare, det blir vackrare och jag kan med garanti säga att de flesta barnen, även min dotter, längtar i massor efter snö. Och vad är en jul utan snö? Nä, fy tvi vale så trist!

Jag är snuvig. Lite snorig och "konstig" i halsen... typ lite slemmig, lite rosslig, lite, raspig, lite ont. Och så huvudvärk förståss. Tänk om det bara kunde bryta ut ordentligt? Det är bättre det. Att bli ordentligt förkyld/sjuk och rensa kroppen på all skit. Så här har jag haft till och från i 2 månader. Något less man blir!
Annars mår jag nog rätt bra ändå. Känner mig på relativt bra humör och skrattet är nära till hands. Skönt att inte vara nedstämd också...

Andra advent är det idag och julen närmar sig med stormsteg! Vi har kvar att handla julklappar. Som vanligt. Tänk att jag aldrig kan vara i tid?? Förstår inte vad problemet är. Tänk att det ska vara så svårt att vara ute i god tid. MEN, jag vet vad som ska köpas och var det ska köpas. I helgen har lillans kusin Emelie fått vara här. Eller rättare sagt, hon är här nu. Från igår. Det har gått förvånansvärt bra och dem leker som aldrig förr! Har knappt tid att äta och inte sova heller för den delen. De fick mysa igår kväll på varsin bäddad madrass på golvet i lillans rum och se på film. För att varva ner. Tror ni dem gjorde det? Euhm.. nä. Filmen var klar strax efter 22 och de somnade vid 23.45. Suck. Gissa när dem vakna? I min lilla värld tänkte jag att de åtminstone kunde sova till typ 9. Men inte det! Strax efter 7 klev dem upp. Nåja. Tur det är söndag och ikväll blir det tidigt för min lilla madam. När vi satt och åt frukost såg jag att båda flickorna har svarta ringar under ögonen och båda fastnade med blicken ut i tomma intet lite titt som tätt. Kan ju tro de är lite smått trötta.
De leker väldigt bra med varandra och jag tycker inte det gör nåt. Själv är jag nästan medvetslös av trötthet. Sovit urdåligt de stackars timmarna som det blev. Tur man är gjord av segt virke! Hehe...

Nä. Nu har jag uppdaterat för denna gången. Mer intressant än så här blir det inte!