söndag 28 augusti 2011

Vill bara tokfnittra, storgråta, vara arg och glad

En kollega till mig berättade om hur hon spelade ut hela sitt register här för några dagar sedan efter en jobbnatt: tokskratt så tårarna sprutade, ilska och för att sedan bryta ihop och skråla ( så ännu mera tårar sprutade) på parkeringen. Då är man trött.

Min jobbhelg är snart över. Efter i morgon kl 16.00 är jag ledig en och en halv dag. Kan behöva det och eg. vore det bra om jag inte alls jobbar imorgon.
För mig är det så här just nu: mina huvudrörelser, min syn och hörsel, min kropp och min hjärna är totalt osynkade och långt ifrån nån form av samspel. Därför har detta inlägg tagit mig 5 minuter att skriva. Än så länge. Måste läsa om å om å om igen för att se att det vart någorlunda rätt. Tvivlar starkt på att det blir det i alla fall.

Jag tänker då nu försöka hejda mig själv så jag inte "flippar" i nån form av attack av tokfnitteri, gråt, ilska och total salighet av lycka. Allt samtidigt förståss. Känner mig inte ok för fem öre.


lördag 27 augusti 2011

Fasar lite inför helgens jobb

Jobbar den här helgen.. idag kväll och imorgon ett dagpass. Som vanligt tycker jag det är skrämmande att jobba helg. Kvällarna ser ju likadana ut, men ett dagpass på en helg innebär hälften av personalen. Alltså 4 st istället för 8... Dessutom har det varit tungt på avdelningen ett tag nu och som det ser ut håller det i sig.
Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb som sjuksköterska. Jag trivs superbra med mina arbetskollegor och avdelningen i sig. Men det är tungt.

Så nu ska jag sporra mig själv för denna arbetshelg med lunch, en dusch och kramar från mitt lillhjärta!

En härlig helg önskar jag er alla!

fredag 26 augusti 2011

Allt som det ska vara nu då

Vet att jag vart kass på att uppdatera och vet att det är så ".....aktigt" att skriva så här också. Typiskt att alltid hamna i samma spår hela tiden. Sådan är vi människor: spårfanatiker och rutinberoende.
Nåja. Varför inte? Per automatik blir det ju lättare att läsa det här då man redan vet vad som följer. Så bara därför tänker jag uppdatera lite:

Jag har jobbat.
Och jag har jobbat.
Vart hemma.
Vart enormt trött och seg.
Städat lite och lagat lite mat.
Enda roliga eg. den här veckan är väl att jag satt i ett par timmar och surrade med en nära vän, vilket vi inte gjort på mycket länge! Tummen upp för det! Är väl mest imponerad över att jag orkade för min sociala sida har legat i träda ett tag då jag inte orkat. (vilket tjat och gnat om denna ork... men suck!)

Nä då. Det var inte alls det enda roliga, för vet ni vad? Idag kom barnen hem. Jag har varit ledig idag (enda dagen denna vecka, jobbar helgen+ måndag) och städat. Inte ett dugg ovanligt.
Torrmoppat golvet, dammtorkat i vardagsrummet (ordentligt!), diskat x flera, vattnat blommorna, storhandlat, hämtat lillan på skolan. Och så en sak till som vart skoj och det var att Jessica med barnen kom och åt middag med oss idag. Supermysigt! Det var länge sedan vi sågs. Har inte blivit så mycket på sistone.

Så nu då? Tja. Det är lugnt och stilla. För tillfället så klart. Jag har ju hunnit vara enormt snäll och lovat äldsta pojken att han få lana här med sina vänner ikväll/natt. Kan ju gå bra då jag går e.m/kväll imorgon. Världens bästa "bonusmamma"! Så nu är allt som det ska vara.

lördag 20 augusti 2011

"Anna, du har ett udda sätt att sätta på fläsket..."

Har en underbar lördagkväll! Eller hela dagen har vart bra. Började med att sova ut, sen sitta i morgonrocken, dricka kaffe och så ta en lång dusch. Fick besök av brorsan och svärfar, surrade och drack kaffe. Sen bar det av till stan en snabbis där vi handlade lite och käkade må Max. Väl hemma funderade vi vad vi skulle hitta på... Efter lite velande och lite mera funderande (ett under att inte brandvarnaren slog igång...) så bestämde vi oss för att fara å fiska lite, tända en liten brasa och grilla. Mys på hög nivå!



Utsikten från grillplatsen. Lugnt och fridfullt var det.

Niclas provar kasta lite... Mycket liten aktivitet i vattnet. Tror inte det är så många firrar kvar i tjärnen och definitivt inte så många som är på "hugget", så att säga.. Hehe.. var nästan lite vitsig dära! 



Min stövel. I brist på annat.


Smoke hittade en hink med regnvatten i. Mycket gott tyckte han med tanke på att han drack flera gånger. Hoppas vid gudarna att det inte var nåt annat där i!

Jycke på upptäcksfärd.

Vacker!


En bild säger mer än tusen ord!



Snyggaste skogsmullen ever! 

Dax att låta fläsket brinna!



Mmmm...



 En till som tycker det verkar "mmmm"... haha! Stirrade länge och väl fläsket....



Försöker med att stirra på husse istället... "Det brukar funka..."


 Så mycket gotta...



"Sitter fint och stirrar lite till. DET brukar verkligen funka!"



"Nä häpp... lägger mig ner då. Och stirrar jag riktigt intensivt på fläsket så kanske det hoppar in i munnen på mig..."


"Aaahaa! Se där! Va vad de jag sa?"


Till sist vill jag fråga om det är någon som vill gissa på vad detta är? Och pekar på bilden nedanför....
Svar kommer sen.






Står jag för våld i hemmet, djursex och tycker att min barn inte bäst i världen?

Det är en vanlig lördagmorgon. Eller ska jag kanske säga ledig dag? Kaffekoppen på rumsbordet, min rumpa placerad väl i soffan och lilla laptopen i knät. Och så surfa runt på FB, så klart. (FB= facebook för er som inte förstår....)
Titt som tätt poppar det upp en status: "sätt detta på din status om du har en man som... bla bla bla" eller "du slår din kvinna och nånstans finns en man som vill ta bort din smärta.... sätt det här på din status om du är emot kvinnovåld.... " eller varför inte "det är sönernas vecka! sätt detta på din status om du har världens bästa/finaste son!" och givetvis en drös hjärtan bakom.

Visst det är jättefint. Det är tänkvärt och man får upp ögonen. Vissa saker, oftast de kuliga sakerna, väljer jag ibland att sätta på min status en liten stund. Ibland handlar det om cancer. Cancer är en hemsk sjukdom. Men det är sällan. Anledning? För mig är det självklart att jag har den perfekta mannen för mig, en underbar dotter jag älskar över allt annat. Jag avskyr djursex och våld i alla dess former och cancer vill även jag hitta ett botemedel mot. Självklart!

Å ena sidan tycker jag det är fint med sådana statusar, å andra sidan tjatigt. Helst när dem bara återkommer hela tiden. "nu är det dotterveckan" ... "nu är det sonveckan".... För mig är alla veckor för mitt barn. Oavsett.
Vet eg. inte vad jag vill ha sagt med det här. Som vanligt är jag i min egna bubbla då jag skriver tankar och det blir ett litet virrvarr. Men jag tror jag vill säga att, skriv nåt som kommer direkt från dig istället. Känns mera äkta och faktiskt är det mycket trevligare.

Tack och hej leverpastej!

onsdag 17 augusti 2011

Kvar att göra på huset

Tänkte ta lite bilder och sen lägga ut så får ni se vad som är gjort sen sist. Men alltså... det regnar. Massor. Så jag är inte speciellt sugen på att gå utanför dörren idag.
Bilder kommer senare i vilket fall som helst.

Det som är kvar att göra är:
Göra klart altan uppe  - golvet + staket
Göra vindskydd/plank vid ena sidan av plattsättningen
Lägga sleepers
Sätta ut matjord och så in gräsmatta
Grus på infarten
Göra en grillplats (vindskydd på tre sidor, kant gjord av antingen sleepers eller gatsten, sätta grus eller plattor och dit med en grillstad + bänkar)
Fixa fönstrena

Vi kommer att vänta med:
Allt utom altan där uppe. Möjligtvis väntar vi även med staketet, beroende på väder.
Anledning? Vi har inte råd att göra mer så det får bli till nästa sommar. Nu måste vi börja tänka på viktiga delar som måste till inne i huset innan vintern.. Typ ett element (av något slag) nere i källaren, in med en termostat och kanske även en ny elpatron. Risken finns att vi står utan värme om pannan lägger av... mindre roligt då det är 25 minus ute.
Därför får utejobbet på huset vänta lite. Men det gör å andra sidan inget för jag tycker vi gjort mycket i år. Allt kostar ju  så det är inte lätt att få det att gå ihop.

Bilder kommer som sagt senare!

tisdag 16 augusti 2011

Halvdöd och på gott humör

Det här är nåt jag nog aldrig mer gör om. Om det inte är absolut nödvändigt förståss. Det blev ändringar på mitt schema, eftersom det inte fanns tillräckligt med personal. Jag brukar vanligtvis säga nej till sånt här, men nån gång ska det väl va min tur att ställa upp. Så jag jobbade natt i söndags, 21.00 till 07.00 på måndag morgon. For hem, sov några få timmar. Rättare sagt ca 2,5 och for iväg och började 15.00 till 21.30. Något mör var jag och inte på det bästa humör som skådats... Kanske blir så då kroppen slagit bakut? Hem, sov några timmar och började idag kl 06.45. Lyckligtvis bara till 14.00 idag.
Och inatt har jag inte fått sova mycket. Vi är hundvakt åt en gammal tik på 9 år som givetvis har sina vanor och rutiner. I vårt sovrum ska det helst vara djurfritt. Denna söta vovve knallar in och tittar på oss. Flera gånger under natten. Gissa vad som händer då? Jo, Anna sover typ inte så mycket denna natt heller.
Resultat? Halvdöd ( om man nu kan vara det) men ändå på gott humör. För nu är jag ledig i dagarna två och som jag ska sova!  Och så är jag dessutom ledig till helgen också, så bara fredag jobbar jag. Härligt! Njuter för fulla muggar.

torsdag 11 augusti 2011

Fortsätta jobba...

Har kommit in i ett "skov" eller en sämre period om man så vill. Trött till tusen, oavsett. Inatt sov jag 12 timmar och är lika trött ändå. Hur är det möjligt?? Händer växlar mellan att domna och smärta, fötterna värker hela tiden (i stil med att man gått väldigt länge), ryggen värker, nacke och axlar är spända, huvudvärken försvinner inte, har dimsyn och "fastnar" med blicken... Listan kan göras lång... Hela jag känns sänkt, dålig och ur balans.

Och då när det blir så här, då är det dax att klistra på leendet, hålla tillbaka självömkan och tårarna och fortsätta jobba. Livet tar inte slut för det. Dessutom ser jag frisk ut. Min dolda sjukdom syns inte med blotta ögat och jag är även en "hejare" på dölja mitt mående för omgivningen. Om jag inte skulle göra det, dölja mitt mående, skulle jag ligga kvar i sängen fortfarande och bara sova. Jag skulle inte fara på jobbet och jag skulle inte gå ut och gå med hunden, som jag tänker göra nu. Jag skulle inte göra någonting för det är eg. alldeles för tungt. Min ork och min energi är borta. Men det är bara för tillfället. Det vet jag. Snart är energin tillbaka och då blir det lite lättare igen.

söndag 7 augusti 2011

Mår som man förtjänar

Blev en planerad, men ändå oplanerad fest igår med ett gäng härliga tjejer! Kände två av dem... haha! Och idag funderar jag på vad jag har sagt, för ärligt? Jag blev rätt tankad. Men jag vet att jag inte var otrevlig och jag vet att jag ändå var trevlig. Däremot så har jag dåligt minne om vad jag eg. sa och vad jag eg. ville få fram. Jaja. Tur jag är lättsam och i slutändan rycker på axlarna åt allt!

Idag blir det bara å vila. Ska fara till en arbetskollega så att Smoke och hennes hund får träffa varandra. Ska vara hundvakt nästa söndag fram till tisdagen.

Kanske, men bara kanske blir det en uppdatering senare. Beror på hur jag mår...

lördag 6 augusti 2011

Underbara lördagmorgon!

Satt uppe och såg film med karl´n igår, till efter ett på natten. Somnade gode hårt sen och tyckte väl mer eller mindre att nu skulle det inte finnas nåt som hindrade mig från en lång sovmorgon. Äntligen.

Vaknar med panikkänslor i hela kroppen, huvudet snurrar, pulsen är snäppet högre än vanligt och andningen är häftig. Klockan visar 06.18. NEJ! Jag har försovit mig!!

Nu kan man alltså se det här på två sätt: fan ta panikkänslorna, dem är jobbat att trycka tillbaka för att kunna somna om igen... Men så skönt att slippa stiga upp och bara sova igen!
Och det gjorde jag. Efter många om och men. Pulsen var jag tvungen att få ned till 60 igen. Från 180. Lite tufft kan jag säga. 

Vaknade 09.23 igen. Med svinigt ont i ryggen och värk i axlar och nacke. Vet inte vad som är bättre: 180 i puls, eller en ryggsmärta från helvetet?
Nåja. Nu är jag då uppe, vaken (nästan) och dricker en kopp kaffe. Det var väl det som var meningen med allt vaknade antar jag.


fredag 5 augusti 2011

Endast lite på sidorna kvar!

Snacka om att karl´n och även pojkarna har vart duktiga! Först så har Niclas gjort klart trappen till bron och igår bestämde han sig för att byta bräderna på själva bron. Pojkarna har vart superduktiga och hjälpt till med att ta bort gamla bräder och skruva dit nya.

Resultat:


torsdag 4 augusti 2011

Fiffig middagsplanering

Kommer hem ifrån jobbet och inga planer på middag finns. Är trött, less och ja.. eg. spyless på att komma på vad som ska ätas till middag och laga maten. Bara så less!
Så karl´n min tar tag i saken och letar igenom kyl och frys. Kommer till slut fram till att det blir stekt sidfläsk med makaroner. Ja, det får väl duga.

Medans ungarna gluttade på tv och tjattrade,  och sidfläsket tinade, låg vi i sängen och vilade. Omslingrade och kramandes kom vi båda två att vi var sugna på pizza. Inte ofta vi är sugna på samma sorts mat... Efter dryga halvtimmens vilande (kanske lite längre) klev vi upp och Niclas satte igång med maten. Medan han steker så säger han: "alltså, nu far jag å köper en familjepizza! Så gott det skulle vara!"
Så han ringde och beställde, jag for och hämta. Perfekt! Stekt sidfläsk och kokta makaroner finns klart till imorgon. En riktigt bra middagsplanering va?


onsdag 3 augusti 2011

Nästan lite jobbigt...

Jobbar idag. Vart ledig en dag och så halva denna. Jag tycker det är för lite och det känns som att jag lika gärna hade kunnat jobba istället. Hinner inte ladda batterierna och definitivt inte göra nåt.

Men till helgen är jag ledig både lördag och söndag. Ska bli så skönt!

tisdag 2 augusti 2011

Blidde inge jordbeställning idag

Jag fick ju beslutsångest! Haha... Visste inte alls vilken jord jag skulle beställa. Fick till slut hjälp av svågern som sa att antningen norrlandsmyllan från GMI eller så naturlig matjord från Charlie. Han har jag inte ringt än...Så då vet jag det iaf. Ska bara ringa denna Charlie och höra vad han tar för 10 ton innan vi bestämmer oss.
Så det får vänta lite!

Har suttit och ventilerat lite idéer med syrran. Det handlar om övervåningen, om lillans rum, om allrummet.. Åh vad jag vill! Synd bara att det kostar...
Men det blir. Jag lovar att det kommer göras om, men jag får ta lite i taget tills det är klart. Så får det bli.

Nu rullar det på igen!

Det har stått lite still med gården nu ett tag. Igår fick pojkarna städa undan och klippa gräset på gården för den jord vi ska lägga på. Nu ska jag äntligen beställa lite jord, bara 10 ton, så det kan spridas ut på gården! Men innan det kommer ska det rensas upp lite till och tas bort lite ogräs som lyckats titta fram.
Men det går nog fort. Hoppas jag...

När jorden är på plats, så är det tid att hyra en lite grävare för att sätta ner sleepers och efter det är det sista lasset med material kvar, ett gruslass för att fylla infarten. Det här kommer bli så bra! Och ingen är gladare än mig!

måndag 1 augusti 2011

Det här var en dålig film

Ser film. På mycket länge har jag inte sett nån film, men ikväll blev det av. En film som karl´n ville se och tja... titel och kort sammanfattning tyddes på att den var rätt ok. Men nä. Eg inte så himla bra. Eller så är jag bara så där ofantligt trött för att överhuvudtaget bry mig om den är bra eller inte.
Den utspelar sig på samma plats hela tiden (ett slott), det är strid på strid på strid... Inget händer eg. Och nu, så här i slutet av filmen vinner de onda. Tror jag. Den är ju inte slut än, men det spelar ingen roll för den vart som tråkig på nåt sätt.

Nåja. Jag rekommenderar den inte.

Måste ju bara få visa!


Läckert va? 
Det är lillans farmor som hittat på det här. Skulle byta toastolen och kom på den lite udda idén att plantera i den. Haha. Underbart! Många gånger önskar jag att jag haft lika mycket kreativitet som lillans farmor. Hennes hem är fyllt av saker, tavlor, starka färger (mest orange). Och gissa vad? Det är supermysigt och jättefint! Hon kan det där hon.